Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fantastisk julegave: En million til Faldsled Strandpark

Sådan så det ud i sommer, da en stor del af den store arbejdsgruppe var samlet til en slags midsommerstatus. Nu bobler optimismen mere end nogensinde takket være den nye million fra Villum Fonden. Foto: Palle Søby
Optimismen bobler hos Faldsled Strandpark, der netop har fået en million kroner fra Villum Fonden. Til gengæld må tidsplanen for strandparkens indvielse rykkes et år, så første etape med det store trædæk tidligst er klar i 2021.
Annonce

Faldsled: Da avisen i sommer besøgte de brave folk bag det ambitiøse projekt Faldsled Strandpark, var optimismen stadig okay. Men der var også en lille snert af fortvivlelse at spore, for det gik noget mere trægt med at hente fondsmidler hjem, end de måske havde forestillet sig.

Set i det lys er det ikke bare en fantastisk julegave, men også et gevaldigt spark i den rigtige retning, der nu er kommet: Villum Fonden vil give en million kroner til Faldsled Strandpark.

- Det er helt fantastisk. Vi er meget glade. Vi kan næsten ikke få hænderne ned. Vi bobler meget mere af optimisme, end vi gjorde i sommer, jubler Torben Søndergaard fra styregruppen, der også tæller Henning Bahl og Flemming Lunde.

- Vi fandt et særopslag, som handlede om "Mere dagslys og frisk luft i hverdagslivet". Det var under det program, vi sendte ansøgningen i juni. Men siden hørte vi ikke noget, og vi tænkte, at der måske ikke var noget at komme efter. Men så dukkede brevet fra Villum Fonden pludselig op, fortæller Torben Søndergaard.

I begrundelsen skriver Villum Fonden blandt andet:

"Det er fondsbestyrelsens håb, at man med denne bevilling til finansiering af promenadedæk i hårdt træ er medvirkende til at omdanne et større udeareal i Faldsled by til et alsidigt aktivitetsareal til gavn for borgere, turister med flere."

- Millionen fra Villum Fonden er specifikt målrettet det store trædæk, som er den suverænt mest omkostningstunge del af hele projektet, siger Torben Søndergaard.

Faldsled Strandpark

Den gamle fodboldbane i Faldsled skal omdannes til en strandpark til 4,6 millioner kroner. Den største post er trædækket, der er budgetteret til 1,2 millioner kroner.

Faaborg-Midtfyn Kommune har bevilget 1,35 millioner kroner, og fra LAG-midlerne er der kommet 450.000 kroner. Derudover skal pengene primært komme fra fonde. Nu har Villum Fonden netop givet en million kroner.
Strandparken skal forbinde Faldsleds gamle skole med stranden. Tværs hen over fodboldbanen skal der være en promenade i form af et trædæk.
Strandparken skal rumme en række faciliteter: Syvmands fodboldbane, badehuse, sauna, udekøkken, madpakkehus, siddemøbler, en lille scene, træningsfaciliteter, beach volley, multibane og krolfbane.

Annonce

Projektet tager en drejning

- Samtidig er projektet ved at tage en lille drejning for at få det lettere igennem behandlingen i Kystdirektoratet. Det er stadig meningen at anlægge et stor trædæk hele vejen fra den gamle skole og ned til skrænten ved stranden, men trædækket får en lidt anden udformning. Det oprindelige udkast er slebet til for at gøre det mere spiseligt for Kystdirektoratet. Lige netop Kystdirektoratet og strandbeskyttelseslinjen er den største udfordring ved projektet, forklarer Torben Søndergaard.

Annonce

Tidsplanen rykkes et år

Netop myndighedernes behandling er årsag til, at tidsplanen for indvielsen af første etape må rykkes. I sommer var målet at komme i gang med arbejdet i april 2020, og at det store trædæk kunne indvies til sommer. Det kommer ikke til at holde.

- Det hele bliver formentlig skudt et år. Først i disse dage er kommunen ved at færdiggøre sin behandling i forhold til lokalplanen. Først derefter kan behandlingen i Kystdirektoratet gå i gang, og det vil tage i hvert fald otte måneder. Så vi når meget langt ind i 2020, inden vi kan komme i gang, og så bliver første etape jo ikke færdig før i 2021, siger Torben Søndergaard.

Med millionen fra Villum Fonden har Faldsled Strandpark nu fået skrabet i alt 2,8 millioner kroner sammen ud af et samlet budget på 4,6 millioner.

- Og det er muligt, at det måske bliver en anelse billigere end de 4,6 millioner kroner. Når pengene er på plads til trædæk og måske badehus, så er vi nået rigtig langt. Hvis ansøgningen går igennem myndighederne, tror vi også på, at nogle af de fonde, der måske sagde nej i første omgang, vil være mere stemt for at støtte projektet. Vi har også tænkt på at hyre end fundraiser til at hjælpe os med at få den sidste million eller halvanden million hentet hjem, nævner Torben Søndergaard.

Der er også justeret nogle ting for at tilgodese ønsker fra naboerne.

- Vi har lyttet til naboerne for eksempel ved at flytte et madpakkehus længere væk fra den nærmeste nabo mod syd, nævner Torben Søndergaard.

På et møde torsdag i næste uge vil den store arbejdsgruppe blive orienteret om de seneste justeringer i projektet.

Det oprindelige udkast til strandparken, som ses her, er blevet slebet til, og selve udformningen af det store trædæk er blevet ændret - i håb om, at det så glider lettere igennem behandlingen i Kystdirektoratet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce