Annonce
Nordfyn

- Fantastisk bane: World Cup sætter Bogense på verdenskortet

Flere tilskuere til World Cup i Bogense havde kommet langvejsfra. Her en gruppe cyklecross-entusiaster fra Sverige. Foto: Amalie Klitgaard
  • Cykelcross-løbets indtog i Bogenses gader og stræder søndag fik flere danskere til at komme på visit - men i den grad også udlændinge.
  • Blandt andre en gruppe cykelcross-entusiaster fra Sverige.

Bogense: World Cup i cyklecross fik søndag rettet noget af det internationale samfunds opmærksomhed på Bogense.

For på cykelruten, der kørte forbi Bogense Havn, Kyst Camping og Kirkebakken, var der blevet flere 18 kameraer op af de belgiske produktionsselskaber Play Sport og Videohouse, som dækkede begivenheden.

Derved blev World Cup og Bogense sendt live ud på 14 tv-stationer i 10 lande - og dermed ud til flere end tre millioner mennesker i Europa.

Men Nordfyn kom ikke kun ud til de cykelglade europæere - de kom også til Nordfyn.

Når man gik rundt langs den 2,9 kilometer lange cykelrute, hørte man nemlig lige så meget hollandsk og tysk, som man hørte dansk. Nogle af de tilskuere, som havde taget rejsen til Bogense i anledning af World Cup i cykelcross var en gruppe fra Göteborg og omegn i Sverige.

- Det er et virkeligt dejligt sted.

- Det er fantastisk.

- Det er virkelig godt.

Siger de gult og blåt-klædte mænd i munden på hinanden til spørgsmålet om, hvad de synes om placeringen af World Cup'en. De har tidligere deltaget i World Cup i Belgien.

- Man har den smukke beliggenhed ved havet og en smule held med vejret, hvor solskinnet stadig er her. Og så er det en fantastisk bane med masser af udfordringer, siger Bjørn Frederiksson:

- Det er en spektakulær bane. Det er ikke så almindeligt at have så mange, der er tre eller fire ved hver runde. Rimelig brutalt.

- Ja, og så i det fladeste land i verden, siger Phillip King, som får hele gruppen til at bryde ud i grin.

Sammen dyrker de både cykelcross og mountainbike, hvilket selvfølgelig også har fået dem til at rejse til Bogense i dag. Og derfor er de enige om, at vejret jovist er godt for dem som tilskuere - men regn ville have været bedre for cykelræset.

- Vi mangler bare lidt regn til at gøre det endnu hårdere for dem. For at gøre det endnu mere mudret. Det fedeste er, når man ser sved på deres pander på vej op ad de stejle dele af banen, griner Matthias Cedwin. Han skal lige til at sige noget mere, men bliver straks afbrudt af den svenske gruppes yngste medlem - Oliver King på otte år:

- Mere mudder! Der skal være endnu mere mudder!

Det blev ikke i denne omgang, at elitecyklisterne blev oversvømmet af mudder - solen skinnede fra en skyfri himmel hele dagen. Men det håber den svenske gruppe måske kommer til at ske, når de kommer tilbage til Bogense til VM i cyklecross i 2019.

- Det gør vi helt sikkert, siger Bjørn Frederiksson han hurtigt - men så skal de også skynde sig videre for at se tre svenske professionelle cykelryttere deltage i dagens sidste løb blandt Herrer Elite.

Gruppen fra Göteborg og omegn var især imponerede over den del af cykelruten, som lå på Kirkebakken i Bogense. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Odense

- Det er et meget specielt øjeblik: I årevis har Ole jagtet det perfekte billede- pludselig sad ugleungerne lige foran ham

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

OB

Se videoanalyse og højdepunkter: VB fik skovlen under OB til sidst

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Annonce