Annonce
Sport

Fantasiløse United skyder med løst krudt i ny fiasko

Phil Noble/Reuters
Skuffelserne fortsætter for Ole Gunnar Solskjær og hans tropper, der led et sviende nederlag til Burnley.

Manchester United humper og halter i Premier League, hvor den skrantende storklub har mere end svært ved at finde fodfæste i kampen om Champions League-billetter.

Onsdag aften led Ole Gunnar Solskjærs mænd sæsonens ottende liganederlag, da Burnley kunne rejse hjem fra et regnfyldt Old Trafford med en solid 2-0-sejr. Det er tredje United-nederlag i de seneste fire kampe.

Men hvor udebanetab til Arsenal og Liverpool måske kan forsvares, bliver det sværere at forklare fiaskoen mod et Burnley-hold, der kæmper for at holde nedrykningspladserne på afstand.

Der var ikke meget at muntre sig over for publikum på Old Trafford, og en trist første halvleg blev helt til rotterne for hjemmeholdet, da gæsterne bragte sig foran på et mål efter gammeldags britisk skabelon.

Et frispark blev fra banens midte sparket op i Uniteds straffesparksfelt. Her nåede Burnleys Ben Mee højest og headede bolden ned foran tankcenterforwarden Chris Wood, der fyrede den i nettet med skinnebenet.

Manager Ole Gunnar Solskjær reagerede i pausen ved at sætte den unge angriber Mason Greenwood ind for Andreas Pereira, men ændringen fik ikke den håbede effekt.

Tværtimod fordoblede gæsterne føring ti minutter inde i anden halvleg på en spektakulær scoring af Jay Rodriguez.

Efter kvikt småspil i venstre side tog Rodriguez bolden med sig ind i straffesparksfeltet, hvorefter han hamrede den op i nærmeste målhjørne med et overraskende skud.

Så kunne gæsterne med god samvittighed stille sig tilbage i en betondefensiv, som Manchester United i sin nuværende forfatning ikke har fantasi til åbne.

Der blev spillet på kryds og tværs og frem og tilbage foran Burnleys felt, men farligt blev det sjældent, og da dommeren fløjtede af, havde mange tilskuere for længst forladt stadion.

Manchester United er stadig nummer fem i tabellen med 34 point, men klubben er reelt en del af ligaens midterfelt. Fra United og ned til Newcastle på 14.-pladsen er der således kun fire point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce