Annonce
Trekantområdet

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Skulle man ikke have en kopi af Eiffeltårnet i Fredericia, spørger en læser. Vi bad nemlig om idéer - gerne vilde - til en ny turismestrategi. Sådan én laves lige nu, og politikere og fagfolk vil meget gerne høre borgernes stemmer. Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix
Politikere, branchen og borgere inddrages nu i ny turismestrategi for Fredericia. Vi bad også om idéer. Beskeden er klar: Ved jorden at blive tjener os ikke altid bedst.

Fredericia: Som omtalt i denne uge arbejdes der med idéer til en ny turismestrategi for Fredericia, byrådet skal godkende til efteråret.

Vi bad også om forslag - gerne de vilde - og på Facebook er de løbet ind, som softice ned ad en vaffel en sommerdag.

- På Sjælland har de Skovtårnet, i Sønderjylland har de Marsktårnet. Hvad med at lave kopi af Eiffeltårnet på Axeltorv, så kommer der mere liv i midtbyen, spørger Hans Christian Mortensen:

Annonce

- En fantastisk udsigt over Fredericia Vold og Lillebælt.

Forhøj landsoldaten!

Søren Kragh er oppe i de samme fantasifulde højder:

- Opfør en kæmpe udgave af Landsoldaten (a la Frihedsgudinden). Kan placeres hvor som helst. Turister fra hele verden vil strømme til.

Eller hvad med en kæmpe stor udgave af landsoldaten a la Frihedsgudinden i New York, lyder et forslag. Arkivfoto: Ray Stubblebine, Reuters, Ritzau Scanpix

- Fredericia Eye på kanten af Lillebælt, foreslår Betina Schack Schmidt og tænker på det enorme pariserhjul med lukkede kabiner, London Eye.

I den engelske hovedstad bringer det enorme pariserhjul London Eye folk op i højden til en fantastisk udsigt. Kunne man indrette noget lignende i Kanalbyen? Arkivfoto Toby Melville, Reuters, Ritzau Scanpix

- Et større projekt kunne være en svævebane fra volden over en af byens lige gader og ned til Kanalbyen - eventuelt med stop undervejs i byen, skriver Bjarne Dueholm.

Annonce

Vandorgel i Lillebælt?

Bjarne Dueholm har en idé mere.

- Hvad med et vandorgel i Kanalbyen, hvor turister med flere kan spille og få optaget en lydfil med den musik, de spiller på vandorglet? Det ville være unikt med et vandorgel. Jeg er ikke bekendt med, at der er andre i Danmark?

Hvorfor nu det?

På gader og stræder 5. og 6. juli i år spørger et konsulentfirma folk, hvad Fredericia har at tilbyde turister. Og hvad der mangler?

Som omtalt i Fredericia Dagblad i denne uge har Visit Fredericia og Fredericia Kommune netop hyret Group Nao fra København til at hjælpe med en ny turismestrategi.

Der er er afsat 400.000 kommunale kroner i 2022-25 til strategien. Den forventes vedtaget politisk til efteråret.

Maria Særkjær Borum synes, en arkitektonisk unik og smuk gangbro langs vandet nede ved blandt andet Kanalbyen, hvor man både får udsigtspunkter ud til bæltet, til volden, til den historiske midtby og den nye kanalby, ville være alle tiders.

En tidligere jernbaneline på piller 10 meter over jorden i New York er lavet om til offentlig park. En slags forhøjet gangbro langs vandet i Fredericia med inspiration i The High Line foreslås også som idé til ny attraktion. Arkivfoto: John Schults, Reuters, Ritzau Scanpix

- Lidt a la High Line Park i New York, forklarer hun Maria Særkjær Borum.

Annonce

Hér og nu kunne vi...

Mindre kan dog også gøre det, lyder det fra nogle af vores læsere.

På Sjælland har de Skovtårnet, i Sønderjylland har de Marsktårnet. Hvad med at lave kopi af Eiffeltårnet på Axeltorv, så kommer der mere liv i midtbyen

Hans Christian Mortensen

Helle Bang Andersen bidrager med noget nyt, om end knapt så spektakulært - men stadig en slags himmelstræbende:

- Jeg holder meget af at besøge kirker, når jeg er på rejse. Vi har nogle smukke kirker - så måske en kirkerundfart. En camino fra Trinitatis Kirke over Øster Strand via Trelde Næs til Egeskov Kirke?

Dorte Mollerup skriver:

- Jeg har et par forslag, som ikke koster alverden: Sæt masser af farverige paraplyer op i en af gågaderne, det kan ikke andet end skabe glæde. Sæt motions- og klatreredskaber op i gågaden til glæde og gavn for både børn og voksne.

Annonce

Fej først for egen dør

Brita Jensen foreslår at begynde helt fra bunden:

- Prøv med en ren og hyggelig by, masser af blomster og træer og ny stenbelægning og fjernelse af "pisserenden" (altså vandrenden i Gothersgade, red.).

- Det ville pynte.

- Få butiksfacaderne tilbage til gamle tider, det skaber hygge, og byen vil ikke se så nedslidt og beskidt ud, tilføjer Brita Jensen.

Vi skal satse på de fine aktiver, vi har. Vi skal ikke gøre byen til noget, den ikke er. Så mister den sin sjæl

Karsten D. Jørgensen

- Måske skulle man starte med at se på renheden i byen, supplerer Rickey Johnsen:

- Nogle forretningsdrivende er rivende ligeglade med hvor pænt, der er foran deres butik. Ukrudt, affald og hundelorte præger bybilledet.

Annonce

Sats på det, vi har

Andre i kommentarsporet til vores artikel om ny turismestrategi ønsker Fredericias allerede eksisterende herligheder markedsført bedre.

- Vi har for eksempel Danmarks eneste badestrand inde i byen, skriver Jørgen Jeppe Jeppesen.

Derudover peger en del - ikke overraskende - på volden, naturen, kulturen, de lige gader og byens historie.

- Jeg synes, vi skal satse på de fine aktiver, vi har. Vi skal ikke gøre byen til noget, den ikke er. Så mister den sin sjæl, sparker Karsten D. Jørgensen ind.

- Jeg kan kun gentage, hvad andre har skrevet og fremført. Få det fæstningscenter sat i gang, lyder det fra Thomas Kvist Christiansen:

- Prioritér det.

Annonce

Når sønderjyderne kan...

- I Dybbøl har de i mange år haft et udstillingscenter, hvor man både kan lære om, opleve og mærke historien. Vi kan gøre det samme i Fredericia, mener Thomas Kvist Christiansen:

- Vi er nødt til at holde fast i, at vi besidder en unik militærhistorisk seværdighed, fæstningen Fredericia Vold - det er den, vi skal udnytte. Desuden har vi en fantastisk historie om religions- og trosfrihed.

Nej, sats på det vi har plus et fæstningscenter, synes andre fredericianere. For eksempel volden. Arkivfoto: Søren Gylling

- Fredericia har, som mange andre byer, meget at byde på. Volden, byen og gaderne - ja og så alt det andet der nævnes, kommer det fra Klaus Berg.

Fredericia som turistdestination for både familier, messe- og erhvervsgæster og andre turister - danske som udenlandske - har behov for fælles strategiske mål og en retning for turisme, branding og events

Fredericia Kommunes bosætnings- og turismeudvalg

Imidlertid, fortsætter Klaus Berg, er det også vigtigt at tænke på:

- At dagens turister søger oplevelser over et bredt felt. Fredericias beliggenhed betyder, at bor man her, kan man nyde alle byens fortræffeligheder. Men også tage på dagture til H.C. Andersen i Odense, Vadehavsmuseet ved Varde, Tirpitz Museum ved Blåvand, Fiskerimuseet i Esbjerg, Legoland, Aros, Den Gamle By i Aarhus med mere.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Ny direktør skal skabe ro efter kaotisk forår på rådhuset: - Jeg tror, man har ledt efter en type som mig

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Susanne knokler i frontlinjen for at hjælpe med MitId: - I en lang periode havde vi næsten ikke tid at spise

Kerteminde For abonnenter

Jens føler sig druknet af Odense Havn, når markerne står under vand: Så kom der også en ejendomsmægler forbi

GOG

Følg med live, når afgørelsen falder: Hvem skal GOG møde i semifinalen?

Sport

For ét hold handlede Fyen Rundt særligt om frisk luft og frihed

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Middelfart For abonnenter

Efter flere våde år på kartoffelmarkerne: Landmanden Michael har sat gang i planer om kæmpe solcellepark på Vestfyn

Odense For abonnenter

Tvangslukket vinbar fandt ud af at tjene penge under corona - men det gav et økonomisk smæk året efter

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Nordfyn

23-årig mand er fortsat ikke fundet i Langesø: Politiet vurderer mulighederne

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Nyborg

'Slagter' 22 høns: Der er grænser for kaglen

Odense For abonnenter

Etårige Anker bliver en af letbanens allerførste passagerer: Får unik oplevelse med ni andre læsere

Odense

Efterlyst 73-årig kvinde fundet omkommet

Annonce