Annonce
112

Fanget på video: Indbrud på Odense-museum i åbningstiden - tyv stak af med flintredskaber

Stenøkserne på billedet er en del ad Den Hvide Doktors samling, der opbevares på museet Møntergården i Odense. Den samling gik heldigvis ram forbi, da en tyv onsdag eftermiddag brød ind i et undervisningslokale på museet. Herfra stjal vedkommende flere flintredskaber og nogle kopier af bronzealdersmykker. Foto: Nils Svalebøg.
En tyv brød en dør og flere skabe op for derefter at stikke af med undervisningsgenstande og kopier af smykker fra Møntergården i Odense. Tyven er blevet filmet af museets videoovervågning.

Odense: En tyv havde onsdag eftermiddag held med at bryde ind i et aflåst område af museet Møntergården i Overgade i centrum af Odense. Her stjal tyven et endnu ikke opgjort antal flintredskaber og andre genstande fra et undervisningslokale.

Indbruddet skete i tidsrummet fra klokken 14.52 til 15.12 - det vil sige i museets åbningstid, og derfor kunne tyven uhindret komme ind i bygningen. Inde i museet brækkede tyven en hængelås op og kunne derefter komme ind i et undervisningslokale, hvor han brød flere inventarskabe op. Hans besøg gik også ud over en montre, hvor museet opbevarer forskellige flintredskaber.

Ifølge Jens Toftgaard, kulturarvschef ved Odense Bys Museer, viser en foreløbig optælling, at tyven er sluppet af sted med omkring en håndfuld genstande af flint samt nogle kopier af bronzealdersmykker.

- Der er ikke nogen museumsgenstande i undervisningslokalet. Der er, hvad vi kalder rekvisitter, det vil genstande til undervisningsbrug, som eleverne kan have i hånden. Noget af det er originaler, som er udgået af samlingen, fordi vi ikke ved, hvor de kommer fra. Og noget af det er moderne kopier, forklarer Jens Toftgaard.

- Vi er stadig ved at gennemgå de forskellige skabe, og det ser ikke ud til, at vedkommende er kommet af sted med særligt mange ting. Overordnet set er vi lettede over, at det ikke var den egentlige udstilling og museumsgenstandene, som vedkommende gik efter, siger Jens Toftgaard.

Annonce

Politiet har fået videobilleder af formodet tyv

Der er ikke alarm i undervisningslokalet, men der er en fast rundering på museet, og derfor kunne museet hurtigt fastlægge det tidsrum, hvor indbruddet skete. Og derefter kunne museet se nærmere på sin videoovervågning.

- Vi har identificeret på vores videoovervågning, hvilken person det kunne være, og vi har overgivet overvågningsvideoen til politiet. Nu er det op til politiet at finde frem til vedkommende, siger Jens Toftgaard.

Han understreger, at de stjålne genstande ikke har nogen høj værdi for museet.

- Om de har en økonomisk værdi, må tyven jo så finde ud af. Men vi har ikke at gøre med en professionel kunsttyv - det er min umiddelbare vurdering, lyder det fra Jens Toftgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce