Annonce
112

Fanget af butiksansatte: To mænd risikerer udvisning efter tyveri

Det kan ende med en enkeltbillet ud af Danmark for to mænd fra Polen, som mandag eftermiddag blev taget på fersk gerning og indfanget af personalet, efter de havde begået tyveri i Intersport på Gamle Torv i Nyborg. Tirsdag skal Fyns Politi afgøre, om de to mænd kan kræves udvist. Arkivfoto: Michael Bager.
Tirsdag afgør Fyns Politi, om to mænd fra Polen skal kræves udvist efter et butikstyveri i Nyborg. Her blev de tilbageholdt af personale fra butikken.

OPDATERET klokken 10.02: De to mænd fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg tirsdag klokken 13.

Nyborg: To mænd på 26 og 33 år sidder tirsdag morgen fortsat anholdt hos politiet i Odense, fordi de mandag eftermiddag blev opdaget i at begå et butikstyveri i Nyborg. Det skete i Intersport på Gamle Torv, hvor mændene var gået ind i et prøverum med en jakke og en dunvest af mærket Peak Performance.

- Inde i prøverummet stoppede de jakken og vesten i en medbragt russerpose (taske eller pose foret med aluminium for at omgå butikkens alarmer, red.) og gik så ud af butikken uden at betale. Men personalet opdagede dem og råbte dem an, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen.

De to mænd satte i løb, men havde måske glemt, at det var en sportsbutik, de havde besøgt; i hvert fald lykkedes det personalet at indhente en af dem, som de kunne tilbageholde.

- De bad nogle borgere om at holde øje med ham, mens de satte efter den anden mand, som de fik fat i kort derfra, og så kunne de bringe dem begge tilbage til butikken, hvor de beholdt dem, indtil vi kom frem, fortæller Thomas Bentsen.

Politiet kender ikke mændene fra andre sager, men har fået oplysninger om, at de muligvis har været i flere butikker. Endnu har politiet dog ikke fundet varer fra andre mulige tyverier - men de kan allerede være blevet afsat, lyder det fra vagtchefen.

- Mændene sidder her stadig, og vi skal have vurderet, om de kan udvises, siger Thomas Bentsen tirsdag morgen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce