Annonce
Indland

Fangeflugt i Nyborg er slut: Anholdt på gågaden

Den 21-årige mand med marokkansk afstamning stak torsdag morgen af fra fængselspersonale i Nyborg midtby. Foto: Fyns Politi

Den 21-årige mand med marokkansk afstamning, der torsdag morgen stak af i Nyborg midtby, er anholdt, oplyser Fyns Politi.

(Opdateret klokken 16.40)

Det blev en kort tur i friheden for den 21-årige mand af marokkansk afstamning, der torsdag morgen stak af fra fængselspersonale i Nyborg.

Fyns Politi oplyser på Twitter, at manden klokken 16.15 er anholdt. Anholdelsen skete uden dramatik på Kongegade, som er en af gågaderne i Nyborg.

Ifølge oplysninger, politiet sendte ud tidligere torsdag, flygtede den unge mand fra fængselspersonale iført et fikseringsbælte, som gør, at hænderne er fikseret til kroppen.

- Vi vurderer ham ikke til at være farlig, lød det fra vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Torsdag formiddag var politiet ifølge avisens redaktion i byen massivt til stede i midtbyen for at lede efter den forsvundne fange. Blandt andet var betjente set i løb til et grønt område i nærheden af Skippergade.

Det er uvist, hvilket ærinde, Yassin Saidi og fængselsbetjentene havde i midtbyen.

Om den 21-årige stadig var iført fikseringsbælte ved anholdelsen i gågaden torsdag eftermiddag, melder Fyns Politis Twitter-meddelelse ikke noget om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce