Annonce
Indland

Fangeflugt i Nyborg er slut: Anholdt på gågaden

Den 21-årige mand med marokkansk afstamning stak torsdag morgen af fra fængselspersonale i Nyborg midtby. Foto: Fyns Politi

Den 21-årige mand med marokkansk afstamning, der torsdag morgen stak af i Nyborg midtby, er anholdt, oplyser Fyns Politi.

(Opdateret klokken 16.40)

Det blev en kort tur i friheden for den 21-årige mand af marokkansk afstamning, der torsdag morgen stak af fra fængselspersonale i Nyborg.

Fyns Politi oplyser på Twitter, at manden klokken 16.15 er anholdt. Anholdelsen skete uden dramatik på Kongegade, som er en af gågaderne i Nyborg.

Ifølge oplysninger, politiet sendte ud tidligere torsdag, flygtede den unge mand fra fængselspersonale iført et fikseringsbælte, som gør, at hænderne er fikseret til kroppen.

- Vi vurderer ham ikke til at være farlig, lød det fra vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Torsdag formiddag var politiet ifølge avisens redaktion i byen massivt til stede i midtbyen for at lede efter den forsvundne fange. Blandt andet var betjente set i løb til et grønt område i nærheden af Skippergade.

Det er uvist, hvilket ærinde, Yassin Saidi og fængselsbetjentene havde i midtbyen.

Om den 21-årige stadig var iført fikseringsbælte ved anholdelsen i gågaden torsdag eftermiddag, melder Fyns Politis Twitter-meddelelse ikke noget om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];