Annonce
Sport

Fanformand: - Vi må ikke tabe til OB

Fanformand Michael Bundgaard - i gul trøje - får her autograf af målmand Thomas Sørensen, der endte med at lide en krank skæbne i Aston Villa.

Formand for Aston Villas danske fanklub er lidt bekymret inden lørdagens fodboldkamp, men dog fortrøstningsfuld over to kampe mod OB

Michael Bundgaard fra Randers glæder sig til i morgen aften, for da skal han på Odense Stadion for at se sine helte fra Aston Villa mod OB. Men han er også lidt bekymret.

- Jeg tror og håber på en beskeden sejr, og over to kampe må vi under ingen omstændigheder komme i nød mod OB, siger Michael Bundgaard, der er formand for Aston Villas danske fanklub.

Selvom han bor i Randers, er hans danske hjerteklub AGF, fordi han som efterskoleelev for 15 år siden så "de hvide" fra Århus pulverisere Viborg med 6-0.

- Jeg følger også godt med i dansk topfodbold, og jeg er helt bekendt med OB's kvaliteter, siger Michael Bundgaard, der håber på, at minimum 100 danske, men også nogle tyske Aston Villa-fans kommer til Odense og varmer op på den irske pub Ryan's på Fisketorvet sammen med de britiske tilhængere.

Fanklubben er i sin nuværende skikkelse to og et halvt år gammel og har netop rundet 100 medlemmer.

- Mon ikke kampene mod OB er med til at give vores lille klub fremgang? Jeg tror det. Vi har fået mange henvendelser og mange hits på vores hjemmeside og har derfor også en annonce i kampprogrammet, fortæller Michael Bundgaard.

Som så mange andre blev fan-formanden også draget af en engelsk klub via tv-tipsfodbold.

- Landsholdets Kent Nielsen spillede i Aston Villa, og det var medvirkende årsag til min interesse for klubben, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce