Annonce
Kerteminde

Faneflugt og underskud: Kirsebærfestival i krise

Renæssancehavnen var tæt pakket, da Rylen traditionen tro lagde til med en last kirsebær, samt prinsesser og en dronning. Arkivfoto: Vibeke Volder

Kerteminde: Dette års Kirsebærfestival foregik i det bedst tænkelige vejr, og gaderne var tæt pakkede med glade festivaldeltagere.

Alligevel gav det ikke overskud. Det kan godt give anledning til lidt bekymring.

Endnu mere bekymrende er det imidlertid, at foreningen bag Kirsebærfestivalen - Foreningen for Kunst og Kultur på Kertemindeegnen - ikke har nogen formand.

På generalforsamlingen tirsdag aften trådte Jens Gantriis tilbage, og der har ikke meldt sig nogen ny, fortæller bestyrelsesmedlem Jørgen Hansen.

Og ikke bare trådte Jens Gantriis ud af bestyrelsen, det gjorde også Lone Nørgaard, Marianne Hansen og Rikke Mohr Jørgensen. Derfor mangler foreningen både en formand, et bestyrelsesmedlem og tre suppleanter.

- Vi skal nu ud og prikke folk på skulderen og se, om vi ikke kan lokke nogle flere til at tage en tørn i bestyrelsen, siger Jørgen Hansen.

I bedste fald finder man også en formandskandidat, inden bestyrelsen skal konstituere sig først i december.

Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce