Annonce
Kerteminde

Faneflugt og underskud: Kirsebærfestival i krise

Renæssancehavnen var tæt pakket, da Rylen traditionen tro lagde til med en last kirsebær, samt prinsesser og en dronning. Arkivfoto: Vibeke Volder

Kerteminde: Dette års Kirsebærfestival foregik i det bedst tænkelige vejr, og gaderne var tæt pakkede med glade festivaldeltagere.

Alligevel gav det ikke overskud. Det kan godt give anledning til lidt bekymring.

Endnu mere bekymrende er det imidlertid, at foreningen bag Kirsebærfestivalen - Foreningen for Kunst og Kultur på Kertemindeegnen - ikke har nogen formand.

På generalforsamlingen tirsdag aften trådte Jens Gantriis tilbage, og der har ikke meldt sig nogen ny, fortæller bestyrelsesmedlem Jørgen Hansen.

Og ikke bare trådte Jens Gantriis ud af bestyrelsen, det gjorde også Lone Nørgaard, Marianne Hansen og Rikke Mohr Jørgensen. Derfor mangler foreningen både en formand, et bestyrelsesmedlem og tre suppleanter.

- Vi skal nu ud og prikke folk på skulderen og se, om vi ikke kan lokke nogle flere til at tage en tørn i bestyrelsen, siger Jørgen Hansen.

I bedste fald finder man også en formandskandidat, inden bestyrelsen skal konstituere sig først i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce