Annonce
Kerteminde

Fandt skarpladt våben hos 29-årig mand: Ville sælge det videre med fortjeneste

Manden er nu varetægtsfængslet i fire uger. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Manden er nu varetægtsfængslet i fire uger, mens det vurderes, hvad han skal tiltales for.

Munkebo: En 29-årig blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør, efter at politiet havde fundet en ladt revolver af mærket American Derringer og ammunition i mandens hjem. Han erkendte besiddelse af våbnet.

Manden, som har bopæl i Munkebo, ønskede at sælge våbnet videre med henblik på at tjene penge på det.

- Der var ingen planlagt køber, men det var hans hensigt at sælge revolveren videre, siger anklager, Mia Friis Jensen.

- Han sagde, at han havde købt revolveren, men ønskede ikke at udtale sig yderligere om hvordan eller af hvem.

Det var et anonymt tip, der førte til, at politiet fandt revolveren i mandens lejlighed.

Annonce

Skal overveje, hvad manden skal tiltales for

Den 29-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

- Vi skal bruge tiden på at vurdere, hvad manden skal tiltales for, siger Mia Friis Jensen.

- Han bliver tiltalt for noget, for han har erkendt, at han har været i besiddelse af revolveren.

Manden er ikke tidligere kendt for lignende sager, men om han er tidligere straffet, vil Mia Friis Jensen ikke oplyse. Ifølge straffelovens bestemmelse kan den sigtede få mellem otte måneders og to års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce