Annonce
Kerteminde

Fandt det vigtigste i livet: Bettina bliver aldrig lønmodtager igen

Det store smil er fundet frem. Bettina Westergaard er glad for livet på planteskolen. Foto: Janus Fabricius Nielsen
Det er vigtigt at mærke efter, hvad der er meningsfuldt. Den devise har Bettina Westergård levet efter siden hun og manden Lars Westergård byggede deres planteskole for 11 år siden. Nu dyrker og underviser hun yoga i parrets hjem.

Ænderne går frit rundt blandt planter, æbletræer og blomster på Westergård Planteskole ved Nymarkshuse. Siden parret Bettina og Lars Westergaard i 2002 byggede planteskolen, har de arbejdet hårdt for at skabe det liv, som de ville have.

Bettina og undertegnede bliver enige om, at interviewet skal foregå på gulvet i rummet, hvor yogatimerne finder sted. Det bliver hurtigt tydeligt, at journalistens 27-årige krop er i noget værre stand end den 43-årige yogalærers. Sådan er det.

Bettina og manden Lars dyrker planter og træer, men udover det så har Bettina Westergård i et halvt år undervist i yoga på planteskolen. Sammenlagt har hun undervist i yoga i 7 år.

- Yoga har hjulpet så mange mennesker, og jeg har endnu ikke mødt nogen, hvor yogaen ikke gør et eller andet for dem. Det fremmer velværet i hele kroppen, styrker smidighed muskler og balance, siger hun.

Annonce
Bettina driver planteskolen med manden Lars. Ved siden af tilbyder hun yogaundervisning i Yogatræet. Foto: Janus Fabricius Nielsen

Hovedpine og travlhed

Da parret begyndte byggeprocessen, var der travlt. Bettina var gravid og passede et fuldtidsjob for at få økonomien til at hænge sammen, imens planteskolen fik fodfæste.

- Jeg havde cirka fem år, hvor jeg arbejdede, passede børn og hjalp til med planteskolen. Undervejs fik jeg en forfærdelig hovedpine, og piller hjalp ikke.

Så Bettina sygemeldte sig og blev fyret. Så begyndte hun at meditere og dyrke yoga. Efter tre måneder forsvandt hovedpinen.

- Det lærte mig vigtigheden af at lytte til kroppens signaler. Når man praktiserer yoga og meditation er man stille, og det giver mulighed for at mærke, hvad der sker i kroppen og i sindet, og mærke, hvordan man egentlig har det.

Det der faktisk betyder noget

For Bettina hjalp yoga hende med at få styr på, hvad der er vigtigt i livet. Det var ikke at blive rig eller arbejde i et fast job.

- Yoga hjælper til at prioritere, hvad der er meningsfuldt i livet. Ikke at finde lykken, det virker for bombastisk, men til at få styr på alt det, man ikke tænker over eller mærker efter i hverdagen.

Bettina er ikke interesseret i at blive rig på hverken yoga eller planteskolen. Det er ikke det vigtige. Det vigtige er derimod, at man har det godt.

- Jeg har været lønmodtager, men jeg bliver det aldrig igen. Jeg har det meget bedre herude. Vi arbejder hårdt, men det er tilfredsstillende. Derfor vil jeg gerne udbrede yoga, så andre også kan få tid til ro og omtanke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce