Annonce
Sydfyn

Fandt bilnøgle ved indbrud og huggede bil

Politiet efterlyser en Toyota Avensis, der er stjålet ved et villaindbrud på Strandvej i Svendborg.
Indbrudstyv kørte af sted fra strandvejsvilla i ejerens Toyota.

Svendborg: Smykker, ure, kontanter, computere og mobiltelefoner.

Det er de mest almindelige tyvekoster ved et villaindbrud, men i Svendborg har en indbrudstyv stjålet en bilnøgle og hugget en bil.

Tyven brød natten mellem torsdag og fredag i sidste uge ind i en villa på Strandvej og stjal både kontanter og nøgler, og så kørte tyven altså afsted fra strandvejsvillaen i ejerens sølvgrå Toyota Avensis. Bilen, der er sølvgrå og årgang 2005, er nu efterlyst af politiet. Den har registreringsnummer CG 38 448.

Tyven er brud ind i villaen mellem klokken 23 om aftenen og 7 om morgenen, og det formodes, at tyven er kommet ind gennem et kældervindue.

Politiet har også fået en anmeldelse om et hærværk mod en rød Peugeot 207, der stod parkeret i Tinghusgade. En sten er natten mellem fredag og lørdag kastet gennem den forreste siderude. /gru

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce