Annonce
Middelfart

Familievirksomhed flytter fra Nørre Aaby til Middelfart

Uffe Østerlid blev for nogle siden ramt af muskelsvind, men en robotarm med sugekopper gør det stadig muligt for ham at deltage i produktionen på fuld tid. Foto: Søren Gottwald

Uffe Østerlid Inventar har overtaget NPJ Steels lokaler på Fynsvej. Her fortsætter 69-årige Uffe Østerlid produktionen af bordplader til det danske marked sammen med sin hustru og to børn. Han overvejer samtidig at gå ind på det internationale

Middelfart: Der skal mere end muskelsvind og en høj alder til at stoppe møbelproducent Uffe Østerlid. Efter 14 år i Nørre Aaby med produktion af bordplader til kontormøbler, har den 69-årige slider overtaget NPJ Steels lokaler, som blev tomme, da smedevirksomheden gik konkurs i foråret. 14 dage tog det i oktober at flytte de tonstunge maskiner fra den tidligere Grand-cykelfabrik i Nørre Aaby til Middelfart, og i dag er produktionen af Østerlids kendte bordplader til især hæve-sænke-borde igen oppe på fuld højde. Årligt bliver det til cirka 5000 plader - svarende til en omsætning på omkring fem millioner kroner.

Med kun en enkelt ansat foruden Uffe Østerlid, hustruen Bodil og børnene Rene og Gitte Østerlid er Østerlid Inventar - en familievirksomhed af den slags, der næppe findes mange tilbage af herhjemme. Faderen har da også en drøm om, at sønnen og datteren fører virksomheden videre, når han på et eller andet tidspunkt tvinges til at trække sig tilbage. Første skridt er taget med børnene som medejere af det ejendomsselskab, som har købt NPJ Steels produktionslokaler på Fynsvej 23.

- Jeg bliver ved, så længe jeg overhovedet kan. Jeg har været selvstændig, siden jeg var ganske ung og altid arbejdet meget, så jeg skal ikke hjem og sidde, men alting har selvfølgelig en ende, erkender den tidligere elitegymnast og 1. divisionsspiller i OB, Uffe Østerlid, der for nogle år siden fik konstateret muskelsvind og i dag kun bevæger sig langsomt rundt i fabrikken med en rollator.

Alligevel er det ham, der står for udskæring af bordplader efter forskellige mål. Og det lader sig kun gøre, fordi bordpladerne løftes af en robotarm med sugekopper.

- Det kræver ingen kræfter, fortæller Uffe Østerlid, der egentlig er uddannet fotograf og begyndte som selvstændig med eget reklamebureau i Odense først i 1970'erne.

Annonce
Sønnen Rene Østerlid havde solgt kontormøbler i næsten 20 år, da han for fire år siden valgte at komme hjem til forældrene og producere bordplader. Foto: Søren Gottwald

Startede med et kosteskaft

Det var en kunde, der åbnede reklamemandens øjne for træindustrien.

- Han havde en maskine, som lavede fire kosteskafter, når man fodrede den med et bræt. Jeg købte maskinen, der hurtigt førte mig og min hustru ind i møbelbranchen, fortæller Uffe Østerlid.

Han har sammen med hustruen drevet møbelfabrikker i Sønderjylland og Dømmestrup på Midtfyn. Parret valgte at lukke Dan Møbelfabrik i Dømmestrup med produktion af fyrretræssenge i 1998.

- Pludselig gik fyrretræ af mode, og der var ingen ordre i bogen til det næste år, så vi solgte maskiner og bygninger, og jeg blev i stedet lagerchef hos det tidligere Megamøbler i Odense. Men når du først har prøvet at bestemme, er det vanskeligt at være mellemleder, fortæller Uffe Østerlid, der igen blev selvstændig med Uffe Østerlid Inventar og lejede sig ind i det tidligere Grand i Nørre Aaby.

Østerlid Inventar er en af de mindste producenter af bordplader til kontormøbler herhjemme. Den er udelukkende ordreproducerende til de danske forhandlere af kontormøbler, men familien overvejer i øjeblikket at gå ind på det internationale marked.

Det er Uffe Østerlid, der programmerer de to CNC-styrede maskiner til hver 750.000 kroner, der skærer bordpladerne ud. Foto: Søren Gottwald

Kvalitet til tiden

- Kvalitet til tiden har fra starten af været vores varemærke, og vi har på den måde fundet en niche i et konkurrencepræget marked og skabt os en rigtig god forretning, forklarer Uffe Østerlid, der valgte at flytte sin virksomhed til Middelfart, fordi de nye ejere af lokalerne i Nørre Aaby stillede ham en firedobling af huslejen i udsigt inden for det næste halvandet år.

- I Middelfart råder vi nu over 1700 kvadratmeter i rigtig god stand og får samtidig plads til et flot showroom i NPJ Steels tidligere administrationsbygning. Så vi er glade for, at vi kunne blive enige med Middelfart Sparekasse og kreditforeningen om at overtage bygningerne, fortæller Uffe Østerlid.

Mor og datter, Bodil og Gitte Østerlid, gør de udskårne bordplader klar til maskinen, der pålimer laminat eller linoleum. Foto: Søren Gottwald
Bodil Østerlid er også at finde i produktionen. Foto: Søren Gottwald
Uffe Østerlid klarer sig trods muskelsvind med hjælp fra denne robotarm emd sugekopper. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce