Annonce
Livsstil

Familiespejdere samlet igen efter nedlukning: - Vi har bare siddet og talt ned til, at vi kunne komme i gang igen

Søndag 7. marts mødtes Christiansmindespejders familiespejdere igen. Både børn og voksne var glade for at være tilbage. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Søndag kunne Christiansmindespejders familiespejdere langt om længe mødes igen. Hele 24 børn og voksne var mødt op for at tage del i dagens aktiviteter, der bød på træsnitning og bål.

Svendborg: - Det er sjovt at gå til spejder, fordi man får noget sejt tøj og et tørklæde.

Det er konklusionen, som Johan Brynk Andersen på seks år hurtigt kommer frem til, da han bliver spurgt, hvorfor han godt kan lide at gå til spejder. Ved siden af ham sidder hans far, Rasmus Brynk Andersen, der ikke kan lade være med at grine lidt, da han hører sin søn fortælle.

Det er længe siden, at de to har været til familiespejder, som de er på denne søndag, for landets coronanedlukning har betydet, at man ikke har kunnet få lov til den slags. Nu er de endelig kommet afsted igen, og det har alle familiespejderne set frem til.

Annonce

Samvær i højsædet

Selvom alt syner helt normalt her i den lille skovlysning på Fruerstuevej, bliver der alligevel holdt godt øje med, om forsamlingsforbuddet overholdes.

- Vi er lige præcis 25 nu, hvor du er kommet, siger Bodil Vagn, der er spejderleder, da avisens reporter ankommer til den lille spejderplads.

- Vi tæller hele tiden, så vi ikke bliver for mange. Vi har også meldt ud, at børnene kun må have en voksen med hver, fortsætter hun.

På trods af coronavirus og restriktioner er det nu alligevel hyggen og samværet, der er i centrum denne søndag formiddag. Natasja Roost, der ligesom Bodil Vagn er spejderleder, fortæller, at det betyder meget for både børn og voksne, at de nu igen kan komme ud i naturen og være sammen med hinanden.

Ifølge spejderleder Natasja Roost (tv) har det været tiltrængt for både børn og voksne at komme til spejder igen. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Det er skønt med luft i kinderne og glade børn, og familiespejder er noget, som børn og forældre kan være sammen om. Vi har alle sammen glædet os meget til at komme i gang igen, for det har været rigtig hårdt at måtte undvære at gå til spejder, lyder det fra Natasja Roost.

Den overbevisning deler hun med Rasmus Brynk Andersen og sønnen Johan Brynk Andersen. De to er i gang med at lave en navnepind, som Johan kan have om halsen, men selvom de er dybt koncentrerede om arbejdet, finder de alligevel tid til at fortælle, hvor glade de er for at være tilbage.

- Vi har glædet os rigtig meget til at komme tilbage, fortæller Rasmus Brynk Andersen, der nok må siges at være stolt over, at hans søn er ved at blive en rigtig spejder.

Far Rasmus Brynk Andersen og søn Johan Brynk Andersen laver i fællesskab en navnepind, som Johan kan have hængende om halsen. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Jeg har selv været spejder, så det er også sjovt at se nogle kendte ansigter fra dengang, men selvfølgelig har Johan selv kunnet vælge, om det var noget, han ville. Heldigvis er han et udemenneske, så det er jo dejligt, at vi har den her ting, vi kan gøre sammen.


Jeg elsker at gå til spejder, og det er sjovt, når far er med

Siggie Bøtchiær, tre år


Caspar Bøtchiær er far til Siggie Bøtchiær på tre år, og også de to har glædet sig til at komme afsted igen.

- Vi har savnet at komme ud og lave noget sammen med andre, så det er rigtig dejligt at komme i gang igen, konstaterer Caspar Bøtchiær.

Caspar og Siggie Bøtchiær har glædet sig til at lave noget sammen med andre mennesker igen, og fra Siggie er meldingen klar. Hun elsker at gå til spejder med sin far. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

På skødet af Caspar Bøtchiær sidder datteren Siggie, og selvom det kan være svært at vente på, at der kommer ild i bålet, som de er i gang med at tænde op i, er hun alligevel glad for at komme afsted.

- Jeg elsker at gå til spejder, og det er sjovt, når far er med, er meldingen fra Siggie Bøtchiær.

Annonce

Glade børn og forældre

- Se om du kan finde den bedste pind, siger Natasja Roost til et af de børn, der nu er færdige med båltjansen og skal give sig i kast med at lave en navnepind.

Det er ikke noget problem for den lille dreng, der hurtigt udvælger en pind. Natasja Roost klipper den over for ham, og fluks går han i gang med at snitte den sammen med sin mor.

Det skorter ikke på udstyr, når familiespejderne mødes en gang om måneden. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Det er fedt at være i gang igen, og det er dejligt at se så glade børn og engagerede forældre, erklærer hun, da den lille dreng er rendt afsted med den udvalgte pind.

Hun er heller ikke bleg for at indrømme, at denne første gang familiespejder efter nedlukningen er kærkommen.

- Vi har bare siddet og talt ned til, at vi kunne komme i gang igen. Det er fedt, griner hun.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce