Annonce
Udland

Familier til ofre for Boeing-styrt får millionerstatning

Andrew Caballero-Reynolds/Ritzau Scanpix
Penge fra Boeing til efterladte efter styrt i Etiopien og Indonesien udelukker ikke andre erstatningskrav.

Familierne til 346 omkomne i to ulykker, hvor fly af typen Boeing 737 MAX styrtede ned, får hver et beløb svarende til knap en million kroner.

Det meddeler to amerikanske advokater, Ken Feinberg og Camille S. Biros, der administrerer flyproducenten Boeings hjælpefond.

Fonden blev etableret i juli.

Boeings 737 MAX-fly har haft flyveforbud siden marts. Det skyldes to alvorlige ulykker, hvor fly af denne type styrtede ned, umiddelbart efter at de var lettet i henholdsvis Etiopien og Indonesien.

Familierne til ofrene kan ansøge om at få udbetalt de 144.500 dollar, som den økonomiske håndsrækning fra Boeing lyder på. Det er omkring 982.000 danske kroner.

Der er ikke knyttet krav om, at familierne så opgiver eventuelle andre erstatningskrav mod Boeing.

- Åbningen af denne fond er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at hjælpe de ramte familier, siger Boeings direktør, Dennis Muilenburg, i en udtalelse.

Flyproducenten meddelte i juli, at foruden de 50 millioner dollar, der fordeles gennem hjælpefonden, etableres der yderligere en fond med et tilsvarende beløb. Den skal bidrage til blandt andet uddannelse i de ramte områder.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce