Annonce
Odense

Familiefar dømt for trafikdrab på den Fynske Motorvej

En 42-årig mand fra Svendborg er ved Retten i Odense blevet idømt fængsel for at have ramt og dræbt en motorcyklist. Arkivfoto: Michael Bager

42-årige svendborgenser skal et år og ni måneder i fængsel for påkøre og dræbe en 41-årig odenseansk motorcyklist på motorvejen ved Odense i maj.

Han kørte ikke under 167 km/t og med en promille på op mod 1,6, da han torsdag den 3. maj om aftenen ramte en 41-årig odenseaner på en motorcykel på motorvejen tæt på Svendborgmotorvejens tilkørsel.

Og det udløste onsdag en dom på et år og ni måneders ubetinget fængsel ved byretten i Odense til den 42-årige familiefar Martin Emborg Pedersen fra Svendborg.

Retssagen blev ført som en tilståelsessag og i retten forklarede den 42-årige, hvordan han aldrig nåede at opfatte, hvad det var han havde ramt.

Efter påkørslen steg han ud af bilen i nødsporet og kiggede efter, hvad han havde opfattet måtte være et rådyr.

Han forklarede selv, at han formentlig var stoppet et stykke efter ulykkesstedet, og da han ikke kunne komme i kontakt med sin kone og var meget tæt på Højby, hvor han havde en kammerat, valgte han at forlade motorvejen og varevognen og gå over til kammeraten.

Herfra kunne han godt se et større opbud af blå blink på motorvejen, der var afspærret. Ved ulykken var den 41-årige odenseaner Dan Desort blevet kastet op mod 100 meter af sin motorcykel ved påkørslen, og han var dræbt på stedet.

Nogle timer efter ulykken meldte Martin Emborg Pedersen sig selv på politigården i Odense, og siden har han været i politiet og kriminalforsorgens varetægt. Til dagens retsmøde blev han fulgt af to betjente fra arresten, og de fulgte ham tilbage efter dommen.

Han modtog den på stedet, og hans forsvarer Niels Rex bad på den dømtes vegne om, at han kommer til at afsone straffen med det samme.

Annonce

Ud over de et år og ni måneders fængsel mistede han retten til at køre bil de næste fem år.

Ud over straffesagen venter der nu et erstatningsmæssigt efterspil, som der blev taget forbehold for under sagen. Dan Desort efterlod sig kone og to børn.

Dødsulykker i trafikken i 2018

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce