Annonce
Odense

Familiedrama: 21-årig kvinde stukket med kniv i Vollsmose

Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager

En ung kvinde er blevet stukket med en kniv i Lærkeparken; hendes tilstand er kritisk. Den formodede gerningsmand er anholdt.

Opdateret kl. 15.57 med køn og alder på den forurettede og den anholdte.

Fyns Politi var til stede med flere patruljer i Vollsmose ved Lærkeparken tirsdag eftermiddag, hvor der var foregået et knivstikkeri.

Den tilskadekomne er en 21-årig kvinde, som er i kritisk tilstand, oplyser politiet via Twitter.

Anmeldelsen blev modtaget klokken 13:39, og ifølge Fyns Politi er der tale om en hændelse i en familie.

"Intet tyder på, der er andre implicerede end offer og gerningsmand. Men vi bliver i området for at lave den nødvendige efterforskning", skriver politiet på Twitter.

Den anholdte er en 53-årig mand, som er i familie med den forurettede. Det står endnu ikke klart, om den anholdte vil blive sigtet og fremstillet i grundlovsforhør.

Politiet har ikke yderligere informationer på nuværende tidspunkt og ønsker ikke at oplyse noget om motiv for knivstikkeriet eller fortælle mere om de involverede. Det er derfor uvist, hvilken familiær relation de to parter har.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce