Annonce
Faaborg-Midtfyn

Familiebageri i Nr. Broby har fået nyt look

Aron og Signe Duvander i den "nye" butik, der bland andet er blevet maler.

Broby: Signe Duvander er opvokset blandt bagemaskiner, bagværk og boller.

Da hun var fem år, overtog hendes mor og far, Alice og Arne Duvander, nemlig Byens Bager i Nr. Broby efter Bager Ryg.

Så Signe har altid vidst, at hun også skulle være bager.

- Jeg kan mærke, at jeg brænder for det. Det er nok håndværket - man føler, at man laver noget, og man kan se resultatet med det samme, forklarer Signe Duvander.

- Og så er det fysisk arbejde. Det er frygteligt med kontorarbejde, tilføjer hun.

Hun tog en gymnasiel uddannelse, for det skulle man jo, men ligeså snart hun var færdig, gik hun i lære som bager og blev færdig i 2004.

Signe fandt sammen med Aron Duvander von Essen fra Brobyværk, og for syv år siden overtog parret driften af forretningen i Nr. Broby.

Aron blev udlært bager i 2009.

Så i dag bor de i huset på Stationsvej 17 i Nr. Broby sammen med deres tre drenge på syv måneder, tre år og seks år.

Alice Duvander er stadig med i forretningen, som hun ejer 25 procent af, og hun er ofte at finde bag disken.

Signes far, Arne Duvander, døde desværre sidste år.

Annonce

Nat og dag

Signe og Aron fordeler arbejdsbyrden, så Aron arbejder nat, og Signe arbejder dag.

Men udover dem selv har de også svende, chauffører, unge piger og to butiksdamer ansat - hvoraf den ene er Alice Duvander.

De prøver at prioritere deres fritid, så det hele ikke går op i arbejde. For eksempel vil de gerne holde hveranden weekend fri.

- Og nogen gange lykkes det, lyder det fra Signe.

Signe og Aron kan godt mærke, at der har været finanskrise.

- Men kundemæssigt har vi fremgang. De lægger måske bare færre penge, siger Signe, der understreger, at de har meget loyale kunder.

- Og vi er meget glad for opbakningen, understreger bagermestrene, der også leverer en del bagværk ud af huset.

Julen er ikke en speciel travlt tid i bagerforretningen.

- Der er for meget hjemmebag, forklarer Aron Duvander.

Men der bliver lavet en masse julebag - lige fra brunkager, jødekager og honningkager til klejner, berlinere og pebernødder.

Og det bliver altsammen lavet efter de gamle opskrifter fra farmand.

- Vi laver alt fra bunden. Det er os, der blander ingredienserne. Det er ikke mix. Så der er stor arbejdsbyrde i tingene, og det er en dyr måned råvaremæssigt.

Facelift

Signe og Aron Duvander har lige lavet den lille butik i Nr. Broby helt om.

Sidst der blev lavet om i butikken var midt i 90’erne.

- Det så pænt nok ud, men stilen har jo ændret sig, siger Signe.

- Det skulle bære præg af, at det var vores butik. Så den har fået et fuldstændigt facelift.

Hele butikken er malet, og disken er blevet vendt.

- Det er blevet lyst og rummeligt, og tingene bliver opbevaret bedst muligt.

Hvis man vil se den nye butik eller smage familien Duvanders julebag, kan man lægge vejen forbi Stationsvej 17. Der er åbent hver dag fra 6-17.30 og fra 6-16 i weekenden.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce