Annonce
Faaborg-Midtfyn

Familiebageri i Nr. Broby har fået nyt look

Aron og Signe Duvander i den "nye" butik, der bland andet er blevet maler.

Broby: Signe Duvander er opvokset blandt bagemaskiner, bagværk og boller.

Da hun var fem år, overtog hendes mor og far, Alice og Arne Duvander, nemlig Byens Bager i Nr. Broby efter Bager Ryg.

Så Signe har altid vidst, at hun også skulle være bager.

- Jeg kan mærke, at jeg brænder for det. Det er nok håndværket - man føler, at man laver noget, og man kan se resultatet med det samme, forklarer Signe Duvander.

- Og så er det fysisk arbejde. Det er frygteligt med kontorarbejde, tilføjer hun.

Hun tog en gymnasiel uddannelse, for det skulle man jo, men ligeså snart hun var færdig, gik hun i lære som bager og blev færdig i 2004.

Signe fandt sammen med Aron Duvander von Essen fra Brobyværk, og for syv år siden overtog parret driften af forretningen i Nr. Broby.

Aron blev udlært bager i 2009.

Så i dag bor de i huset på Stationsvej 17 i Nr. Broby sammen med deres tre drenge på syv måneder, tre år og seks år.

Alice Duvander er stadig med i forretningen, som hun ejer 25 procent af, og hun er ofte at finde bag disken.

Signes far, Arne Duvander, døde desværre sidste år.

Annonce

Nat og dag

Signe og Aron fordeler arbejdsbyrden, så Aron arbejder nat, og Signe arbejder dag.

Men udover dem selv har de også svende, chauffører, unge piger og to butiksdamer ansat - hvoraf den ene er Alice Duvander.

De prøver at prioritere deres fritid, så det hele ikke går op i arbejde. For eksempel vil de gerne holde hveranden weekend fri.

- Og nogen gange lykkes det, lyder det fra Signe.

Signe og Aron kan godt mærke, at der har været finanskrise.

- Men kundemæssigt har vi fremgang. De lægger måske bare færre penge, siger Signe, der understreger, at de har meget loyale kunder.

- Og vi er meget glad for opbakningen, understreger bagermestrene, der også leverer en del bagværk ud af huset.

Julen er ikke en speciel travlt tid i bagerforretningen.

- Der er for meget hjemmebag, forklarer Aron Duvander.

Men der bliver lavet en masse julebag - lige fra brunkager, jødekager og honningkager til klejner, berlinere og pebernødder.

Og det bliver altsammen lavet efter de gamle opskrifter fra farmand.

- Vi laver alt fra bunden. Det er os, der blander ingredienserne. Det er ikke mix. Så der er stor arbejdsbyrde i tingene, og det er en dyr måned råvaremæssigt.

Facelift

Signe og Aron Duvander har lige lavet den lille butik i Nr. Broby helt om.

Sidst der blev lavet om i butikken var midt i 90’erne.

- Det så pænt nok ud, men stilen har jo ændret sig, siger Signe.

- Det skulle bære præg af, at det var vores butik. Så den har fået et fuldstændigt facelift.

Hele butikken er malet, og disken er blevet vendt.

- Det er blevet lyst og rummeligt, og tingene bliver opbevaret bedst muligt.

Hvis man vil se den nye butik eller smage familien Duvanders julebag, kan man lægge vejen forbi Stationsvej 17. Der er åbent hver dag fra 6-17.30 og fra 6-16 i weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce