Annonce
Faaborg-Midtfyn

Familiebageri i Nr. Broby har fået nyt look

Aron og Signe Duvander i den "nye" butik, der bland andet er blevet maler.

Broby: Signe Duvander er opvokset blandt bagemaskiner, bagværk og boller.

Da hun var fem år, overtog hendes mor og far, Alice og Arne Duvander, nemlig Byens Bager i Nr. Broby efter Bager Ryg.

Så Signe har altid vidst, at hun også skulle være bager.

- Jeg kan mærke, at jeg brænder for det. Det er nok håndværket - man føler, at man laver noget, og man kan se resultatet med det samme, forklarer Signe Duvander.

- Og så er det fysisk arbejde. Det er frygteligt med kontorarbejde, tilføjer hun.

Hun tog en gymnasiel uddannelse, for det skulle man jo, men ligeså snart hun var færdig, gik hun i lære som bager og blev færdig i 2004.

Signe fandt sammen med Aron Duvander von Essen fra Brobyværk, og for syv år siden overtog parret driften af forretningen i Nr. Broby.

Aron blev udlært bager i 2009.

Så i dag bor de i huset på Stationsvej 17 i Nr. Broby sammen med deres tre drenge på syv måneder, tre år og seks år.

Alice Duvander er stadig med i forretningen, som hun ejer 25 procent af, og hun er ofte at finde bag disken.

Signes far, Arne Duvander, døde desværre sidste år.

Annonce

Nat og dag

Signe og Aron fordeler arbejdsbyrden, så Aron arbejder nat, og Signe arbejder dag.

Men udover dem selv har de også svende, chauffører, unge piger og to butiksdamer ansat - hvoraf den ene er Alice Duvander.

De prøver at prioritere deres fritid, så det hele ikke går op i arbejde. For eksempel vil de gerne holde hveranden weekend fri.

- Og nogen gange lykkes det, lyder det fra Signe.

Signe og Aron kan godt mærke, at der har været finanskrise.

- Men kundemæssigt har vi fremgang. De lægger måske bare færre penge, siger Signe, der understreger, at de har meget loyale kunder.

- Og vi er meget glad for opbakningen, understreger bagermestrene, der også leverer en del bagværk ud af huset.

Julen er ikke en speciel travlt tid i bagerforretningen.

- Der er for meget hjemmebag, forklarer Aron Duvander.

Men der bliver lavet en masse julebag - lige fra brunkager, jødekager og honningkager til klejner, berlinere og pebernødder.

Og det bliver altsammen lavet efter de gamle opskrifter fra farmand.

- Vi laver alt fra bunden. Det er os, der blander ingredienserne. Det er ikke mix. Så der er stor arbejdsbyrde i tingene, og det er en dyr måned råvaremæssigt.

Facelift

Signe og Aron Duvander har lige lavet den lille butik i Nr. Broby helt om.

Sidst der blev lavet om i butikken var midt i 90’erne.

- Det så pænt nok ud, men stilen har jo ændret sig, siger Signe.

- Det skulle bære præg af, at det var vores butik. Så den har fået et fuldstændigt facelift.

Hele butikken er malet, og disken er blevet vendt.

- Det er blevet lyst og rummeligt, og tingene bliver opbevaret bedst muligt.

Hvis man vil se den nye butik eller smage familien Duvanders julebag, kan man lægge vejen forbi Stationsvej 17. Der er åbent hver dag fra 6-17.30 og fra 6-16 i weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce