Annonce
Faaborg-Midtfyn

Familiebageri i Nr. Broby har fået nyt look

Aron og Signe Duvander i den "nye" butik, der bland andet er blevet maler.

Broby: Signe Duvander er opvokset blandt bagemaskiner, bagværk og boller.

Da hun var fem år, overtog hendes mor og far, Alice og Arne Duvander, nemlig Byens Bager i Nr. Broby efter Bager Ryg.

Så Signe har altid vidst, at hun også skulle være bager.

- Jeg kan mærke, at jeg brænder for det. Det er nok håndværket - man føler, at man laver noget, og man kan se resultatet med det samme, forklarer Signe Duvander.

- Og så er det fysisk arbejde. Det er frygteligt med kontorarbejde, tilføjer hun.

Hun tog en gymnasiel uddannelse, for det skulle man jo, men ligeså snart hun var færdig, gik hun i lære som bager og blev færdig i 2004.

Signe fandt sammen med Aron Duvander von Essen fra Brobyværk, og for syv år siden overtog parret driften af forretningen i Nr. Broby.

Aron blev udlært bager i 2009.

Så i dag bor de i huset på Stationsvej 17 i Nr. Broby sammen med deres tre drenge på syv måneder, tre år og seks år.

Alice Duvander er stadig med i forretningen, som hun ejer 25 procent af, og hun er ofte at finde bag disken.

Signes far, Arne Duvander, døde desværre sidste år.

Annonce

Nat og dag

Signe og Aron fordeler arbejdsbyrden, så Aron arbejder nat, og Signe arbejder dag.

Men udover dem selv har de også svende, chauffører, unge piger og to butiksdamer ansat - hvoraf den ene er Alice Duvander.

De prøver at prioritere deres fritid, så det hele ikke går op i arbejde. For eksempel vil de gerne holde hveranden weekend fri.

- Og nogen gange lykkes det, lyder det fra Signe.

Signe og Aron kan godt mærke, at der har været finanskrise.

- Men kundemæssigt har vi fremgang. De lægger måske bare færre penge, siger Signe, der understreger, at de har meget loyale kunder.

- Og vi er meget glad for opbakningen, understreger bagermestrene, der også leverer en del bagværk ud af huset.

Julen er ikke en speciel travlt tid i bagerforretningen.

- Der er for meget hjemmebag, forklarer Aron Duvander.

Men der bliver lavet en masse julebag - lige fra brunkager, jødekager og honningkager til klejner, berlinere og pebernødder.

Og det bliver altsammen lavet efter de gamle opskrifter fra farmand.

- Vi laver alt fra bunden. Det er os, der blander ingredienserne. Det er ikke mix. Så der er stor arbejdsbyrde i tingene, og det er en dyr måned råvaremæssigt.

Facelift

Signe og Aron Duvander har lige lavet den lille butik i Nr. Broby helt om.

Sidst der blev lavet om i butikken var midt i 90’erne.

- Det så pænt nok ud, men stilen har jo ændret sig, siger Signe.

- Det skulle bære præg af, at det var vores butik. Så den har fået et fuldstændigt facelift.

Hele butikken er malet, og disken er blevet vendt.

- Det er blevet lyst og rummeligt, og tingene bliver opbevaret bedst muligt.

Hvis man vil se den nye butik eller smage familien Duvanders julebag, kan man lægge vejen forbi Stationsvej 17. Der er åbent hver dag fra 6-17.30 og fra 6-16 i weekenden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce