Annonce
Nyborg

Familie mistede alt: Nu skal brandårsagen findes

Politiet har flere gange været forbi brandstedet på Gl. Vindingevej i udkanten af Nyborg, men indtil videre har man ikke kunnet fastslå en brandårsag. Foto: Kasper Riggelsen

Intet tyder på, at den voldsomme brand på Gl. Vindingevej var påsat. Men politiets teknikere skal fastslå, hvordan branden, der nær havde kostet en familie på fem personer livet, overhovedet kunne opstå.

Nyborg: 10 mand fra beredskabet på Fyn kom på hårdt arbejde, da der mandag aften udbrød brand i et hus på Gl. Vindingevej i udkanten af Nyborg by. Forinden var det lykkedes en familie på fem personer at slippe ud i tide, men selve bygningen og familiens indbo stod ikke til at redde.

Nu er det så op til politiet at opklare, hvordan branden overhovedet kunne opstå. Ifølge efterforskningsleder Leon Sørensen har der været politi til stede mandag aften. Også tirsdag formiddag kiggede en patrulje forbi, men de har ikke været i stand til at fastslå brandårsagen.

I stedet satser man nu på, at politiets brandteknikere kan levere et svar efter at have undersøgt stedet nøje. Det sker i løbet af torsdag eller fredag. Intet tyder på, at branden er påsat - altså at der skulle have fundet en forbrydelse sted - understreger Leon Sørensen.

Flere vidneudsagn peger derimod på, at man skal finde forklaringen i husets elskab. Hvis politiets teknikere har brug for yderligere hjælp, kan der blandt andre trække på eksperter fra Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut og fra Rigspolitiet, sådan som det blandt andet skete i brandsagen fra Ørbæk, hvor en kvinde døde af kulilteforgiftning.

I den aktuelle sag er familien, bestående af mor, far og tre børn, også blevet undersøgt for symptomer på røgforgiftning. Familien er aktuelt indkvarteret på et hotel. Imens har lokale startet en indsamling, som skal være med til at hjælpe dem på fode igen.

Annonce
Det har været nødvendigt at efterslukke branden ad flere omgange. Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce