Annonce
Odense

Familie-kom-sammen under corona-nedlukning: Bøder for overtrædelse af forsamlingsforbud

Seks personer er tirsdag blevet idømt en bøde for overtrædelse af forsamlingsforbuddet ved at have været mere end 10 personer samme sted på Nordstranden i Kerteminde. Her er det samme forsamlingsforbud, men i Munke Mose i Odense. Foto: Michael Bager
Seks personer er tirsdag blev idømt bøder ved Retten i Odense for at have været flere end 10 personer ved et arrangement på Nordstranden i Kerteminde. Dommen for overtrædelse af forsamlingsforbuddet på 10 personer er den første på Fyn.
Annonce

Fyn: Seks personer fra Odense er tirsdag blevet idømt bødestraf for under coronanedlukningen i foråret at have overtrådt forsamlingsforbuddet på højst 10 personer.

Det fremgår af dommen fra Retten i Odense, og den er den første af domme på Fyn for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Der er dog tidligere uddelt bøder for samme overtrædelse, men de har ikke været for en domstol, fordi man har erkendt og bøderne betalt.

De seks personer var den 26. maj omkring klokken 20 forsamlet på Nordstranden i Kerteminde, indtil politiet kom og mente, de var flere end det antal på 10 personer, som var gældende på det tidspunkt. I dag er tallet højst 100 samme sted.

Ifølge Retten i Odense skal fem af personerne hver især betale en bøde på 2500 kroner, mens den sjette nøjes med 1250 kroner, fordi han er studerende og derfor får halveret bøden. De dømte er henholdsvis 20 år, 40 år, 41 år, 42 år, 61 år og 64 år.

Annonce

Tip fra vidne

Det var et tip fra et vidne, som gjorde Fyns Politi opmærksom på, at der var forsamlet en større gruppe mennesker ved Nordstranden. En politipatrulje holdt på lur ved den populære østfynske strand, og den ene af betjentene talte 16-17 mennesker samme sted.

Det har de seks personer nægtet i retten, da de i sidste uge stod tiltalt og skulle forklare, hvad der skete den pågældende majaften. De forklarede, at de var to forskellige grupper, hvor den ene var på ni personer og den anden på tre personer. Hvordan politiet har talt 16-17 personer kunne ingen af de tiltalte forklare.

Ifølge de tiltalte havde de to grupper siddet hver for sig, og den mindste af dem havde røget vandpibe og set en tysk fodboldkamp på mobiltelefonen. De havde hygget sig med kaffe og snacks, og de havde efter fælles aftale valgt at mødes på Nordstranden oven på den store nedlukning som følge af Covid-19 og smitterisikoen.

I sidste uge vidnede de to betjente også i retten, og ifølge betjentene kunne de seks personer ikke være i tvivl om, hvad de på stranden blev sigtet for. De havde alle i retten givet udtryk for, at de ikke vidste, hvorfor de skulle udlevere deres cpr-nummer og at de var blevet sigtet.

De seks personer skal også betale sagens omkostninger.

Annonce

Dom til burgerrestaurant

I sidste uge blev den kendte burgerrestaurant Burger Anarchy i Odense også dømt ved Retten i Odense.

Burger Anarchy fik en bøde på 10.000 kroner for at have undladt at holde lokalerne lukket for offentligheden i tidsrummet mellem midnat og klokken fem om morgenen, som var - og stadig er - gældende. Ejeren havde den 23. maj klokken 01.10 på adressen Gravene 2 ladet døren stå åben, og nogle bekendte mødte op med en ramme øl under armen. Ifølge sin egen forklaring havde han bedt dem om at gå igen.

Stedet var for længst lukket for servering, ligesom kassen var gjort op, men dommeren lagde efter at have hørt forklaringerne fra henholdsvis ejeren af Burger Anarchy, Darren Beetson, og to betjente, vægt på, at når fire bekendte til ejeren og to betjente uhindret kunne gå ind fra gaden med en ramme øl under armen, så var det en overtrædelse af lovgivningen.

Anklageren havde lagt op til en bøde på 20.000 kroner ud fra det antal ansatte, som er nævnt i cvr-registeret for Burger Anarchy, men da antallet dengang i maj var mindre - og også er det i dag - satte dommeren bøden ned til det halve.


Ifølge Retten i Odense skal fem af personerne hver især betale en bøde på 2500 kroner, mens den sjette nøjes med 1250 kroner, fordi han er studerende og derfor får halveret bøden.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce