Annonce
Nordfyn

Familie fra Morud med i tv-serien Årgang 2020: - Derfor gør vi det

Mette Hee Staal og Jonas Hee Staal fra Morud har valgt at deltage i den nye programserie Årgang 2020. Foto: Mikkel Dahlgren Faurholt / TV 2
Optagelserne til TV 2s nye dokumentarserie Årgang 2020 er allerede i gang, og denne gang bliver det med en nordfynsk familie, når serien til næste år ruller henover skærmen.

Morud: I tv-serien Årgang 0 har seerne været helt tæt på fire børn og deres opvækst, når fødsel, dåb, konfirmation og 18-års fødselsdagsfester er blevet dokumenteret på nærmeste hold. Dokumentarserien om Rachel, Stephanie, Emma og Christian er i gennemsnit blevet set af 948.000 seere under hvert afsnit, og torsdag den 30. januar rullede det uigenkaldeligt sidste program om Årgang 0 over skærmen, da de fire hovedpersoner fortalte om, hvordan det har været at være med i Årgang 0.

Men til de danskere, der har elsket serien, er der godt nyt, for til næste år bliver der fem nye familier at følge, når TV 2 har premiere på programserien Årgang 2020 med børn, der er født i første kvartal af 2020 og deres familier. Og denne gang er det endda med en nordfynsk familie blandt hovedpersonerne.

32-årige Mette Hee Staal og 33-årige Jonas Hee Staal fra Morud venter deres første barn, og de har på godt og ondt valgt at invitere hele Danmark ind i deres liv de næste mange år.

- Det startede med at være en spontan idé blot for eventyrets skyld. Men nu ser vi en helt unik mulighed for at give vores barn et særligt indblik i vores udfordringer som forældre, i stedet for at det bliver genfortalt i en 30 år gammel efterrationalisering, hvor der bliver poleret de helt rigtige steder.

Til forskel fra den første dokumentarserie har alle fem forældrepar valgt at kende kønnet på den lille ny. Med andre ord ved vi, at danskerne ikke udelukkende kommer til at følge piger, som det var tilfældet med Årgang 0 i begyndelsen. Mette og Jonas Hee Staal venter en dreng.

Annonce

- Forældrene er bevidste om den eksponering, der følger med, og de har med rette respekt for de sociale medier, som jo slet ikke fandtes, da de gamle medvirkende gik ind i Årgang 0.

Jan Bacher Dirchsen, producent

Fynske førstegangsforældre

En af de mere betydningsfulde forskelle mellem den gamle og den nye serie er den digitale udvikling, der har været fra 1999 og til nu. En udvikling, som de kommende forældrepar er meget bevidste om, fortæller producent Jan Bacher Dirchsen fra produktionsselskabet Warner.

- Det er jo ikke kun en ny generation af børn, der vokser op, men også første generation af online-forældre, som nu skal håndtere familieopgaven og i de kommende år finde hver deres måde at være forældre på. Forældrene er bevidste om den eksponering, der følger med, og de har med rette respekt for de sociale medier, som jo slet ikke fandtes, da de gamle medvirkende gik ind i Årgang 0. De fem familier er helt almindelige familier, som på hver sin måde lever et helt almindeligt familieliv i Danmark, og det skal de gerne kunne blive ved med.

De deltagende familier i dokumentarserien får ikke løn for at være med, og man skal være indstillet på løbende at blive fulgt af et kamerahold i 18 år.

De første afsnit af Årgang 2020 løber henover skærmen i begyndelsen af næste år.

Jan Bacher Dirchsen var producent på Årgang 0 og står også bag Årgang 2020. Foto: Steffen Røes /TV 2
Producent Jan Bacher Dirchsen var med, da Stephanie fra Årgang 0 blev student. Foto: Steffen Røes / TV 2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Fyn

Odense-restaurant begærer sig konkurs

Annonce