Annonce
Faaborg-Midtfyn

Falsled Kro nomineret til grise-pris

Køkkenchef Kasper Hasse og hans folk på Falsled Kro kommer i skrapt selskab ved konkurrencen "Årets ret med gris 2019". Arkivfoto: Kim Rune
Topkokke smager og vurderer sig igennem 12 restauranters retter med gris for at finde årets bedste ret i Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrence.

Faldsled: Landbrug & Fødevarer uddeler 28. oktober prisen for kokkekonkurrencen "Årets ret med gris 2019". Her er Falsled Kro nomineret.

Anders Nicolajsen, der er markedskonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling hos Landbrug & Fødevarer, og er ansvarlig for kokkekonkurrencen, fortæller, at der har været stor interesse for konkurrencen:

- I år har vi modtaget flere indstillede end nogensinde før, ligesom vi i år også har set en stigning i antallet af toprestauranter uden for København. Det vidner om, at der i dag er en stor interesse for lokalforankret top-gastronomi i alle afkroge af Danmark.

På Falsled Kro inspireres kokken Kasper Hasse af det sydfranske univers. Falsled Kro stiller op i konkurrencen med retten "Krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner. Salater med havnuancer og vinaigrette med sydfynsk blomsterhonning og morkler. Løg/østers blanquette sauce, og krydret karsetoner fra haven".

Annonce

Kød som smagsgiver

Det er stjernekokkene Francis Cardenau, Titti Qvarnström fra Sverige, Mikkel Maarbjerg, Thomas Herman, John Kofoed fra Sortebro Kro, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og nuværende verdensmester fra Bocuse d’Or, Martin Kongstad, radiovært og madanmelder, Thorsten Smith fra Restaurant BARR, Dak Wichangoen fra Kiin Kiin og Thorsten Vilgård fra Noma, der bedømmer konkurrencen.

- De nominerede retter viser også en tendens til, at der er væsentlig mere grønt på tallerkenerne end tidligere, og at kød som smagsgiver til en ret er udbredt blandt de danske topkokke, ligesom de stadig har stort fokus på dyrevelfærd, oprindelse og historie for, hvor kødet kommer fra. Vi ser også, at kokkene har taget begrebet Social Dining til sig, og at de gerne sammensætter deres menuer med flere dele-elementer, der aktiverer gæsterne i måltidet. Og at der er fokus på måltidet som helhed, hvor mange serveringer udgør én ret, lyder det fra Anders Nicolajsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce