Annonce
Faaborg-Midtfyn

Falsled Kro nomineret til grise-pris

Køkkenchef Kasper Hasse og hans folk på Falsled Kro kommer i skrapt selskab ved konkurrencen "Årets ret med gris 2019". Arkivfoto: Kim Rune
Topkokke smager og vurderer sig igennem 12 restauranters retter med gris for at finde årets bedste ret i Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrence.
Annonce

Faldsled: Landbrug & Fødevarer uddeler 28. oktober prisen for kokkekonkurrencen "Årets ret med gris 2019". Her er Falsled Kro nomineret.

Anders Nicolajsen, der er markedskonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling hos Landbrug & Fødevarer, og er ansvarlig for kokkekonkurrencen, fortæller, at der har været stor interesse for konkurrencen:

- I år har vi modtaget flere indstillede end nogensinde før, ligesom vi i år også har set en stigning i antallet af toprestauranter uden for København. Det vidner om, at der i dag er en stor interesse for lokalforankret top-gastronomi i alle afkroge af Danmark.

På Falsled Kro inspireres kokken Kasper Hasse af det sydfranske univers. Falsled Kro stiller op i konkurrencen med retten "Krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner. Salater med havnuancer og vinaigrette med sydfynsk blomsterhonning og morkler. Løg/østers blanquette sauce, og krydret karsetoner fra haven".

Annonce

Kød som smagsgiver

Det er stjernekokkene Francis Cardenau, Titti Qvarnström fra Sverige, Mikkel Maarbjerg, Thomas Herman, John Kofoed fra Sortebro Kro, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og nuværende verdensmester fra Bocuse d’Or, Martin Kongstad, radiovært og madanmelder, Thorsten Smith fra Restaurant BARR, Dak Wichangoen fra Kiin Kiin og Thorsten Vilgård fra Noma, der bedømmer konkurrencen.

- De nominerede retter viser også en tendens til, at der er væsentlig mere grønt på tallerkenerne end tidligere, og at kød som smagsgiver til en ret er udbredt blandt de danske topkokke, ligesom de stadig har stort fokus på dyrevelfærd, oprindelse og historie for, hvor kødet kommer fra. Vi ser også, at kokkene har taget begrebet Social Dining til sig, og at de gerne sammensætter deres menuer med flere dele-elementer, der aktiverer gæsterne i måltidet. Og at der er fokus på måltidet som helhed, hvor mange serveringer udgør én ret, lyder det fra Anders Nicolajsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB presset til angreb på hjemmebane: Satte det hele over styr mod Randers og tabte

Annonce