Annonce
Nyborg

Falske fakturaer i omløb: Forsyningsselskab ramt af hackerangreb

Op mod 100 personer har modtaget en af de falske beskeder, vurderer NFS-direktør Erik Hansen, der beklager situationen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Onsdag eftermiddag modtog op mod 100 personer en regning fra direktøren for Nyborg Forsyning og Service. Men det er en fælde.
Annonce

Nyborg: Lad endelig være med at åbne mailen. Slet den i stedet med det samme.

Sådan lyder rådet fra direktøren for Nyborg Forsyning og Service, Erik Hansen, som onsdag eftermiddag begyndte at modtage opkald fra personer, der undrede sig over en faktura sendt direkte fra hans arbejdsmail.

Det viser sig da også, at forsyningsselskabet har været udsat for et hackerangreb, som er skyld i de falske e-mails.

"Hello, du har en fil Nyborg Forsyning og Service A/S docx.pdf til dig fra Erik Hansen. Du har et nyt dokument, der venter på din gennemgang," hedder det i fup-beskeden, som ifølge Erik Hansen er sendt ud til op mod 100 personer.

- På en eller anden måde er min e-mail blevet hacket, og der er sendt falske beskeder i omløb. Det er, hvad vi kan sige på nuværende tidspunkt. Heldigvis har vi fået sat en stopper for det. Og vi er lige nu (onsdag eftermiddag, red.) i gang med at genstarte min computer, fortæller direktøren, der har modtaget opkald fra så fjerne egne som Aarhus og Lolland Falster.

- Så den er kommet godt rundt i landet, konstaterer han om snyderiet, der begyndte klokken 13.27.

Cirka en halv time senere - klokken 14.05 - var NFS blevet opmærksom på problemet og fik lukket ned for systemet.

- I den situation ringede vi til vores it-mand for at få det stoppet. Derudover har vi skrevet på vores hjemmeside, at der er falske beskeder i omløb, ligesom jeg har haft travlt med at sende sms'er til dem, jeg tror kan være berørt, siger Erik Hansen, der ærgrer sig over hele sagen.

- Det er møgirriterende, men det er ikke vores it-system, den er gal med, men derimod manden, der sidder bag skærmen. Jeg må have klikket på en mail, som jeg har modtaget i min mailboks. Er der noget, jeg har lært, så er det at være endnu mere agtpågivende, siger han.

Når NFS får helt styr på skadens omfang, vil man sende en mail ud til alle de berørte personer med en beklagelse på vegne af NFS. Denne gang skulle afsenderen altså være god nok.

Sådan ser den falske besked. Afsenderen af beskeden er endnu ukendt. Men lad endelig være med at åbne mailen, lyder rådet fra Nyborg Forsyning og Service.
Annonce
Annonce
Fyn

Marienlyst dømt som pokaltaber

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce