Annonce
Nyborg

Falske fakturaer i omløb: Forsyningsselskab ramt af hackerangreb

Op mod 100 personer har modtaget en af de falske beskeder, vurderer NFS-direktør Erik Hansen, der beklager situationen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Onsdag eftermiddag modtog op mod 100 personer en regning fra direktøren for Nyborg Forsyning og Service. Men det er en fælde.

Nyborg: Lad endelig være med at åbne mailen. Slet den i stedet med det samme.

Sådan lyder rådet fra direktøren for Nyborg Forsyning og Service, Erik Hansen, som onsdag eftermiddag begyndte at modtage opkald fra personer, der undrede sig over en faktura sendt direkte fra hans arbejdsmail.

Det viser sig da også, at forsyningsselskabet har været udsat for et hackerangreb, som er skyld i de falske e-mails.

"Hello, du har en fil Nyborg Forsyning og Service A/S docx.pdf til dig fra Erik Hansen. Du har et nyt dokument, der venter på din gennemgang," hedder det i fup-beskeden, som ifølge Erik Hansen er sendt ud til op mod 100 personer.

- På en eller anden måde er min e-mail blevet hacket, og der er sendt falske beskeder i omløb. Det er, hvad vi kan sige på nuværende tidspunkt. Heldigvis har vi fået sat en stopper for det. Og vi er lige nu (onsdag eftermiddag, red.) i gang med at genstarte min computer, fortæller direktøren, der har modtaget opkald fra så fjerne egne som Aarhus og Lolland Falster.

- Så den er kommet godt rundt i landet, konstaterer han om snyderiet, der begyndte klokken 13.27.

Cirka en halv time senere - klokken 14.05 - var NFS blevet opmærksom på problemet og fik lukket ned for systemet.

- I den situation ringede vi til vores it-mand for at få det stoppet. Derudover har vi skrevet på vores hjemmeside, at der er falske beskeder i omløb, ligesom jeg har haft travlt med at sende sms'er til dem, jeg tror kan være berørt, siger Erik Hansen, der ærgrer sig over hele sagen.

- Det er møgirriterende, men det er ikke vores it-system, den er gal med, men derimod manden, der sidder bag skærmen. Jeg må have klikket på en mail, som jeg har modtaget i min mailboks. Er der noget, jeg har lært, så er det at være endnu mere agtpågivende, siger han.

Når NFS får helt styr på skadens omfang, vil man sende en mail ud til alle de berørte personer med en beklagelse på vegne af NFS. Denne gang skulle afsenderen altså være god nok.

Annonce
Sådan ser den falske besked. Afsenderen af beskeden er endnu ukendt. Men lad endelig være med at åbne mailen, lyder rådet fra Nyborg Forsyning og Service.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce