Annonce
Fyn

Falsk taksator fængslet igen: Solgte opdigtede, vandskadede varer

En falsk taksator, som har snydt butikker for tusindvis af kroner også på Fyn, er nu atter bag lås og slå. Arkivfoto: Michael Bager
En mand tidligere dømt for bedrageri har snydt massevis af folk også på Fyn ved at påstå, at han var taksator og havde vandskade-varer til billige penge. Folk betalte og så hverken ham igen eller de varer, de troede, de havde bestilt.
Annonce

En velklædt, velsoigneret høj mand midt i 40'erne, som på bedste troværdigste vis har rejst rundt og solgt opdigtede vandskadede varer, er nu bag lås og slå. Igen.

For manden har tidligere huseret og snydt folk for tusindvis af kroner gennem bedrageri, og havde afsonet en del af en tidligere straf. Resten er han nu i gang med igen at betale af på, efter at han for nylig blev anholdt.

Mens han var på fri fod lykkedes det ham igen at narre penge ud af folk på snedig, overbevisende vis. Fremgangsmåden var hver gang den samme. Han kom ind i en forretning, hvor han ved kassen pludselig fik et opkald på sin mobiltelefon. Han udgav sig for at være taksator, og under samtalen kunne ekspedienten ikke undgå at høre, at der blev talt om vandskade og erstatninger.

Det kunne være på computere, fjernsyn eller andet, som angiveligt havde fået en vandskade i indpakningen eller emballagen, og derfor ikke kunne sælges på normal vis. Lidt henkastet tilbød han så ekspedienten, at han eller hun kunne købe varen billigt.

Det var for fristende for mange - også på Fyn, som hoppede på den falske taksators "tilbud", og han blev betalt mange tusinde kroner. Manden så de ikke igen, og den eller de varer, de troede, de havde købt, kom selvfølgelig heller ikke.

Annonce

Sager efterforskes

Det fik afdelingen for økonomisk kriminalitet i Fyns Politi til at advare borgere og butikker om den falske taksator, som man godt kendte identiteten på, men som ikke havde nogen fast adresse. På sine seneste ture som falsk taksator har han snydt butikker i både Odense og Nyborg, men han har også huseret mange steder i Jylland og på Sjælland.

- Nu har vi fået fat i ham, og han er blevet fængslet for den reststraf, han havde tilbage fra en tidligere dom, fortæller Ebbe Krogaard, sagsbehandler i sager om økonomisk kriminalitet i Fyns Politi.

Mens manden sidder fængslet og afsoner sin tidligere dom, er Fyns Politi i gang med at efterforske de nye sager, men hvornår de kommer for en domstol er uvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce