Annonce
Nyborg

Falsk id-kort: Kommune overvejer politianmeldelse

For socialdemokraternes grupperformand i Nyborgs byråd, Sonja Marie Jensen, er det vigtigt at få sagen om et mystisk id-kort opklaret.Foto: Carsten Olsen

En intern undersøgelse skal afdække, om Nyborg Kommune har et juridisk grundlag for at anmelde it-firma til politiet.

Nyborg: Den sidste sten i sagen om it-firmaet Prueba Securitys metoder i forbindelse inspektioner af datasikkerheden i Nyborg Kommune er ikke vendt endnu.

Og det kan blive nødvendigt at bede politiet om hjælp til at finde svar på et par af den opsigtsvækkende sags fortsat ubesvarede spørgsmål:

Hvor havde it-konsulenten, der udgav sig for at være ansat i Nyborg Kommune, det id-kort fra, som han benyttede i et forsøg på at lokke ansatte på 4kløverskolen i en fælde?

Og blev straffeloven overtrådt i forbindelse med brugen af det tilsyneladende falske id-kort?

Annonce

Rejst på hasteindkaldt møde

Spørgsmålene om sikkerhedskonsulentens id-kort blev rejst på et hasteindkaldt møde i Nyborg Kommunes økonomiudvalg fredag.

Det var Socialdemokratiets og SF's byrådsgrupper, som havde bedt om mødet.

Og for Socialdemokratiets gruppeformand, Sonja Marie Jensen, er det afgørende, at sagen om det tilsyneladende falske id-kort bliver opklaret.

- Det er en meget alvorlig sag. Hvis id-kortet var forfalsket, kan der være tale om dokumentfalsk. Og hvis det er tilfældet, mener vi i den socialdemokratiske byrådsgruppe, at Prueba Cybersecurity skal politianmeldes, siger Sonja Marie Jensen.

Prueba Cybersecurity var det it-firma, som på Nyborg Kommunes vegne udførte en række test af datasikkerheden i flere af kommunes institutioner og afdelinger i november sidste år.

Samarbejdet med firmaet blev stoppet i samme øjeblik, brugen af falske id-kort og den skjult overvågning af medarbejdere blev kendt på rådhuset i Nyborg.

Fandt id-kort i container

Det har ikke været muligt at få et klart svar på, hvor sikkerhedskonsulenten fra Prueba Cybersecurity havde det omtalte id-kort fra.

Af en orientering om det afbrudte samarbejde med it-firmaet, direktionen i Nyborg Kommune forleden sendte ud samtlige medarbejdere, fremgår det, at sikkerhedskonsulenten fandt "et A4-ark med id-kort til kommunen" i en affaldscontainer ved en af kommunens bygninger.

Men det er uklart, om det er derfra, id-kortet, der blev benyttet på 4kløverskolen, stammer.

Der var tale om et tilsyneladende ægte id-kort med påskriften "Nyborg Kommune - identifikationskort", hvor sikkerhedskonsulenten identificerede sig som "it-medarbejder".

Og hvis sikkerhedskonsulenten har kopieret et billede af sig selv ind på et ægte id-kort, kan der være tale om en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om dokumentfalsk.

Intern juridisk undersøgelse

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), bekræftede efter fredagens hasteindkaldte møde, at han har bestilt en interne juridisk undersøgelse af et eventuelt grundlag for at rejse en politisag.

- Nu får vi undersøgt, om der er foregået noget decideret ulovligt her. Det har vi bedt om at få en juridisk vurdering af, tilføjer han.

Direktør Dennis Ellebæk, Prueba Cybersecurity, vil nu afvente, hvad der videre sker i sagen fra Nyborg.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at vores kunder altid er vidende om, hvilke metoder vi anvender. Også før, vi udfører vores inspektioner, siger Dennis Ellebæk.

Og direkte adspurgt, om det skal forstås sådan, at kunden var klar over, at der blev benyttet et tilsyneladende falsk id-kort i forbindelse med inspektionen på 4kløverskolen i Ørbæk, svarer Dennis Ellebæk kort og klart:

- Ja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Milano venter på Eriksen-pressemøde

Nyborg

Tyv fanget på video

Odense

GoMore-direktør om humanister i erhvervslivet: - Virksomhederne er ligeglade med, hvor folk kommer fra

Annonce