x
Annonce
Erhverv

Faldende renter presser Lån & Spar Bank

ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Det lave renteniveau spænder ben for en øget indtjening i Lån & Spar Bank, siger direktør.

På overfladen er Lån & Spar Bank kommet gennem første halvår af 2019 med næsten præcis samme resultat som sidste år. Men under overfladen giver banken udtryk for et pres fra faldende renter trods stor aktivitet fra konverteringsbølgen.

Efter de første seks måneder har banken tjent næsten 75 millioner kroner efter skat, og nettoindtægterne fra renter og gebyrer ligger stabilt over 390 millioner kroner.

Basisindtjeningen er dog faldet med fem millioner fra 97,6 millioner kroner til 92,5 millioner kroner.

- Tilbagegangen skyldes et fortsat faldende renteniveau, skriver Lån & Spar Bank i forbindelse med basisindtjeningen.

Samtidig noterer banken sig, at udgifterne til personalet er steget med 3,3 procent i første halvår af 2019.

- Vi byder fortsat velkommen til mange nye kunder og øger bankens samlede forretningsomfang, siger direktør John Christiansen i forbindelse med regnskabet.

- Men på grund af det ekstreme lave renteniveau i samfundet er vores basisindtjening påvirket og øges ikke i 1. halvår af 2019.

Banken noterer sig samtidig, at der har været 15 procent flere indlån, mens bankens udlån er steget marginalt med 1,1 procent.

- Opsparingen blandt vores kunder er ganske markant, og det påvirker såvel væksten i udlånet som væksten i indlånet, siger John Christiansen.

- Hertil kommer, at mange af vores kunder er boligejere og har udnyttet muligheden for at lægge lånene om og indfri boliglånene i banken til fordel for realkreditbelåning.

Tal fra finanssektoren har vist, at rekordmange over sommeren har omlagt deres boliglån. Det er blevet døbt konverteringsbølgen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce