Annonce
Nyborg

Faldende overskud: Øl og whisky presset af corona

Nyborg Destilleri fik gang i de store destilleri-kolonner for tre år siden, så der er ikke meget færdigt whisky at sælge af endnu.  Manden på billedet er destilleriets blender, Kim Møller-Elshøj.  Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Mindre overskud på Ørbæk Bryggeri og mindre underskud på destilleriet i Nyborg. Tilsammen gav de to virksomheder mindre overskud end tidligere. Og corona'en driller.
Annonce

Ørbæk/Nyborg: - Som jeg ser det, har vi en god og sund forretning. Når vi altså ser bort fra corona-situationen.

Sådan sammenfatter den administrerende direktør for Naturfrisk Group, Tørk Eskild Furhauge, situationen for virksomheden, der jo laver øl og sodavand i Ørbæk og spiritus i Nyborg, hvor man også driver restauranten Remisen.

- Vi er da hårdt ramt af covid-situationen. Det gik ellers rigtig godt hen over sommeren , hvor vores salg steg igen, men her på det seneste kan vi mærke, at Danmark og Europa igen er blevet lukket ned, siger Tørk Eskild Furhauge.

- Derfor skal vi virkelig arbejde med fynd og klem resten af året for at prøve at nå vores mål og at lande et resultat i 2020, der svarer til det resultat, vi opnåede sidste år, siger direktøren, der har siddet på direktørkontoret for den østfynske virksomhed et års tid. Lige så længe som den nye struktur, hvor destilleriet og bryggeriet er lagt sammen under den fælles virksomhed, Naturfrisk Group  A/S.

I ledelsesberetningen i regnskaberne for både destilleriet og bryggeriet står der da også, at resultatet for 2020 bliver påvirket af corona-situationen. Blandt andet skriver ledelsen i bryggeriets regnskab: "Selskabets fortsatte drift afhænger af, at koncernen tilpasses den nuværende situation, og at de af regeringen bebudede hjælpepakker til erhvervslivet tilfører den nødvendige likviditet."

Annonce

Nye nuancer

Resultatet for 2019 er dukket op for nylig, da virksomhedens regnskaber blev offentliggjort. De viser - som tidligere år - at der tjenes penge ved at brygge økologisk øl og sodavand i Ørbæk og tabes penge på at destillere økologisk whisky og anden spiritus på havnen i Nyborg.

Men der er nye nuancer i det billede: Overskuddet på bryggeriet i Ørbæk er faldende, og underskuddet i Nyborg bliver stadig mindre. Alt i alt kom Naturfrisk Group A/S ud med et resultat på bundlinien på beskedne 0,7 millioner kroner. Det er 4,5 millioner kroner mindre end året før. Nedgangen dækker over en forbedring af resultatet i Nyborg Destilleri ApS på cirka 2 millioner kroner og en forringelse af resultatet på bryggeriet i Ørbæk på cirka 6,5 millioner kroner.

Naturfrisk Group A/S

Selskabet Naturfrisk Group er paraply for Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri.

Virksomheden opnåede i 2019 et resultat på 0,7 millioner kroner efter skat. Det dækker blandt andet over et overskud i Ørbæk på  3,38 millioner og et underskud i Nyborg på 2,32 millioner efter skat. Når tallene ikke passer helt, er det fordi, der også er et ejendomsselskab i koncernen.

På Ørbæk Bryggeri produceres en mængde forskellige økologiske øl og forskellige sodavand og andre drikkevarer, der sælges under navnene Naturfrisk og Macarn.

På destilleriet i Nyborg fremstiller de whisky, snaps, gin og rom. Desuden driver virksomheden restauranten Remisen og skonnerten Fionia.

Destilleriet i Nyborg kan glæde sig over at det går bedre med salget af især gin, snaps og rom. Der sælges også whisky, men det er stadig ikke så meget, for det er kun tre år siden, det store destillations-apparat kom i gang i det gamle DSB-værksted.

- At være whisky-producent er jo næsten som at være skovejer. Man planter nye grantræer, og så går der seks til otte år, inden du kan høste de første træer, siger Tørk Eskild Furhauge .

Annonce

Øget konkurrence

Når overskudet fra Ørbæk Bryggeri er faldet, hænger det blandt andet sammen med, at konkurrencen inden for økologiske drikkevarer er blevet skærpet.

- Jeg tror, vi lavede verdens første økologiske sodavand her i Ørbæk, og vi var med, da øl-revolutionen brød ud. Men siden er der kommet en masse konkurrenter eller kolleger, om du vil. Derfor skal vi være skarpere med alt. Markedsføring, design, salgsapparat og produktion, siger Tørk Eskild Furhauge.Jeg tror, vi lavede verdens første økologiske sodavand her i Ørbæk, og vi var med, da øl-revolutionen brød ud. Men siden er der kommet en masse konkurrenter eller kolleger, om du vil. Derfor skal vi være skarpere med alt. Markedsføring, design, salgsapparat og produktion

Tørk Eskild Furhauge, administrerende direktør Naturfrisk Group A/SAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce