Annonce
forside

Faldende huspriser: Lukket købmand kan gøre landsby millioner mindre værd

Købmand Kim Brandt lukkede sin butik, Let Køb i Oure, i lørdags. Det var Oures sidste købmandsbutik, der dermed forsvandt

Værdien på Oures ejendomme kan falde med 10 procent efter købmandslukning, vurderer ejendomsmæglere.

Lørdag lukkede Oures sidste købmand, og udover at Oure mister sin sidste lokale dagligvareforretning, kan købmandslukningen blive dyr for den lille sydfynske by med lidt over 500 indbyggere. Farvel til købmanden gør nemlig husene i Oure op til 10 procent mindre værd.

Det viser en undersøgelse, Dansk Ejendomsmæglerforening har lavet for De Samvirkende Købmænd. I undersøgelsen svarer 101 ejendomsmæglere, der arbejder i byer med færre end 3000 indbyggere, at huspriserne vil falde med mere end 10 procent, når den sidste dagligvarebutik i en mindre by lukker.

Det betyder, at Oures privatboliger og fritidshuse tilsammen bliver 54 millioner kroner mindre værd, hvis man trækker 10 procent fra de nuværende offentlige ejendomsvurdering på de 350 privatejede ejendomme i Oure.

Har ejendomsmæglerne ret, kan hvert hus i Oure altså falde i værdi med flere end 150.000 kroner i gennemsnit. Men det kan samtidig blive vanskeligere at sælge sit hus, selv hvis man acceptere et nedslag på 10 procent.

94 procent af ejendomsmæglerne svarer i undersøgelsen, at liggetiden på ejendomme bliver forlænget i en by, hvor der kun er en enkelt eller ingen dagligvarebutik tilbage. Flere ejendomsmæglere - 60 procent - vurderer samtidig, at der er huse, der slet ikke bliver sat til salg i byer uden dagligvarebutikker, fordi folk har opgivet at sælge deres det.

Læs mere i Fyns Amts Avis og på www.mitfyn.dk mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce