Annonce
Indland

Falckmands tilstand stabil efter ulykke på Herningvej

Tirsdag kørte en Falckansat galt, da han skulle hjælpe ved en bilulykke. Onsdag er hans tilstand stabil.

En Falckredder, som tirsdag var involveret i en voldsom færdselsulykke ved Holstebro, er i stabil tilstand.

Det fortæller Lars Even, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi onsdag middag.

- Man betegner hans tilstand som stabil.

Falckredderen var på vej til at assistere ved en anden bilulykke på motorvejen mellem Holstebro og Herning, da han kørte galt. Det skete på Herningvej ved Nybo Bakke.

Han kom over i den modsatte kørebane, hvor han ramte frontalt ind i to modkørende biler. Dernæst kørte han af vejen, hvor han væltede et træ og ramte direkte ind i et andet vejtræ.

Den anden bil, som Falckredderen ramte, kørte efterfølgende ind i endnu en bil, der var på vej i samme retning som de to andre.

Den ansatte ved Falck blev efterfølgende fløjet til Aarhus, og hans tilstand blev på daværende tidspunkt betegnet som kritisk. Onsdag er hans tilstand stabil.

Hvad årsagen til ulykken er, kan vagtchefen endnu ikke fastslå med sikkerhed, før der er kommet udtalelser fra bilinspektør og hospital.

- Der er en mistanke om, at han måske har fået et ildebefindende, hvilket så har ført til ulykken. Det kan vi dog ikke sige noget endeligt om endnu, siger vagtchef Lars Even.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce