Annonce
Assens

Falck-direktør opfordrer flere til at lade sig teste på lyntestcenter: - Vi bruger kun 25 procent af vores kapacitet

I slutningen af 2020 var der stor kø foran Billeskov Gods og Falcks testcenter. Den kø er dog ikke-eksisterende lige for tiden, og Falck opfordrer derfor folk til at lade sig teste noget mere. Arkivfoto: Erik Sørensen
På Billeskov Gods bliver der i gennemsnit lyntestet 100 personer i døgnet, men testkapaciteten er langt højere, og derfor opfordrer Falck-direktør folk til at lade sig teste noget mere.
Annonce

Barløse: Lige op til jul strømmede fynboerne til Falcks lyntestcenter på herregården Billeskov Gods. I den periode testede centeret mellem 500 og 600 personer i døgnet.

Men den tendens er som vendt på en tallerken to uger inde i det nye år.

Michael Sørensen, der er direktør for Falcks afdeling i Kolding, fortæller, at testcenteret i Barløse nu i gennemsnit tester 100 personer i døgnet. Og det tal skal derfor meget gerne højere op, hvis det står til ham.

- Når vi ser på, hvad vi oplevede før jul, så er vi meget langt nede. Og vi vil gerne noget højere op, som man generelt gerne vil have i hele landet. I går (onsdag, red.) på pressemødet opfordrede regeringen til, at alle, der fortsat går på arbejde, lader sig teste en gang om ugen. Det håber vi, at folk vil gøre og benytter sig af de faciliteter, vi har. Lige nu udnytter vi kun 25 procent af den kapacitet, vi har lokalt, siger Michael Sørensen.

Han pointerer, at selvom man arbejder hjemmefra og kun holder sig i sin egen boble, kan man stadig risikere at blive smittet på eksempelvis en indkøbstur, eller hvis børnene har været afsted i institution.

Ifølge Michael Sørensen er positivprocenten stadig meget lav.

Annonce

Opkald fra virksomheder

Michael Sørensen fortæller også, at man siden pressemødet onsdag aften har modtaget flere opkald fra virksomheder, der gerne vil imødekomme opfordringen om at få medarbejdere testet hver uge.

- Vi har haft en del virksomhedsopkald, der forespørger muligheden for systematisk testning af deres medarbejdere hver uge på arbejdspladsen. Men i et testcenter er det gratis at blive testet, men hvis det er en arbejdsplads, så er det egenbetaling.


Lige nu udnytter vi kun 25 procent af den kapacitet, vi har lokalt.

Michael Sørensen, direktør for Falck i Kolding


- Derfor har vi forespurgt Danske Regioner, om man kan forsøge at harmonisere det, så man som virksomhed kan få medarbejdere testet på arbejdspladsen, uden der er en egenbetaling på det, siger han.

Før der kommer svar på, om virksomhederne kan få mederbejderne testet gratis på virksomheden, så vil nogle af virksomhederne nøjes med nu at sende dem til centrene, så det er gratis, oplyser Michael Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce