Annonce
forside

FAKTA: Thomas Veber, familien og en Allegro 30

Familien Veber med børnene Mathilda og Troels tog turen over Atlanten i en 30 fods Allegro. Privatfoto: Familien Veber

Thomas Veber er ærøbo, født i Marstal for 41 år siden og er student fra Svendborg Gymnasium. Han har arbejdet i it-branchen og bl. a. været it-chef hos sejler-firmaet Wattski. I dag bor Thomas Veber med sin familie i Skanör ved Falsterbo syd for Malmø.

Thomas Vebers hustru, Margareta Veber er 44 år, uddannet børnehavepædagog og stammer fra Sverige. Parret mødte hinanden for 16 år siden under hver sin sejlads i Caribien. Sammen har de børnene Mathilda på 12 år og Troels på ni år.

Veber-familien medvirkede i den svenske tv-serie "Familjer på äventyr" om forældre og børn, der bryder en hjemlig hverdag og beslutter sig for et anderledes liv. Afsnittene med Veber-familien blev sendt tidligere i år.

Thomas Veber er foredragsholder og blogger og har som forfatter udgivet "Bloghåndbogen" (2014), "Slusehåndbogen" (2015) og "Hold kæft og rejs" (2016). Forfatterens forlag er Ocean Dream.

Familien Vebers Anna Lisa er en solid familiesejler af typen Allegro 30 søsat i 1986. Båden har været i familiens eje siden 2001.

Allegro 30 er rundgattet og langkølet med udhængende ror som på fx den klassiske danske bådtype Grinde.

Anna Lisa har besøgt Det Sydfynske Øhav adskillige gange. Hjemhavn er Skanör ved Falsterbo i Øresund.

Bådens hoveddata: Længde 9,45 m. Bredde 3,15 m. Dybgang 1,5 m. Kølvægt ca. to ton. Storsejl og rullegenua i alt 60 kvm. Allegro 30 er konstrueret i 1966 af den kendte svensker Lars Olov Norlin, der døde tidligere i år.

Thomas Vebers tidligere både - bl. a.: Optimist og Pirat i sejlklubber i Marstal og Rantzausminde, Nordborg-jolle fra 1937 og mahogni-krydser fra 1950.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce