Annonce
Udland

FAKTA: Sådan var krydstogtsskibet Costa Concordia

Søndag er det et år siden, at Costa Concordia ramte et rev ud og kæntrede. 32 mistede livet ved ulykken.

* Costa Concordia var det største og mest luksuriøse skib, som rederiet Costa Crociere ejede. Rederiet er blandt Europas største udbydere af krydstogter.

* Skibet sejlede under italiensk flag og kæntrede ligeledes i italiensk farvand.

* Costa Concordia var 290 meter langt og 36 meter bredt.

* Da det blev bygget i 2006, kostede det knap 3,5 milliarder kroner.

* På skibet var der plads til 3700 passagerer og en besætning på 1100 mand. Da skibet forliste, var der 4252 mennesker om bord.

* Om bord var der et 6000 kvadratmeter spaområde, 2000 kvadratmeter med sportsfaciliteter, syv restauranter, 13 barer, tre diskoteker, 1500 kahytter, fire pools og verdens største biograflærred om bord på et krydstogtskib.

* Skibet skulle sejle fra Civitavecchia til Savona med stop i blandt andet Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca og Palermo.

Kilde: Costacruises.com

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce