Annonce
Indland

FAKTA: Omar El-Hussein røg ind og ud af fængslet

Omar El-Hussein blev indberettet tre gange for radikal adfærd. Siden afsonede han med IS-sympatisør.

Den 22-årige danskfødte palæstinenser Omar Abdel Hamid El-Hussein fra Mjølnerparken menes at være manden bag det værste terrorangreb i Danmark i nyere tid.

Her kan du læse om hans fængselshistorik:

* Omar El-Hussein startede på en HF-uddannelse på VUC i Hvidovre, men blev smidt ud på grund af en voldsdom. Han blev også smidt ud fra Københavns Voksenuddannelsescenter på grund af sin voldelige opførsel.

* Fik fra 2011 til 2013 domme for blandt andet våbenbesiddelse, vold og besiddelse af hash.

* Havde ifølge BT også løs tilknytning til banden Brothas fra Mjølnerparken.

* Efter to måneders flugt blev han anholdt af politiet i januar 2014 og 19. december sidste år ved Retten på Frederiksberg idømt to års fængsel for grov vold.

* Han blev løsladt fra fængslet 30. januar bare to uger før skyderierne i København efter en voldssag.

* Han led ikke af nogen psykisk lidelse. Det viser en personundersøgelse, efter at han i 2013 umotiveret stak en 19-årig mand med kniv i et S-tog.

* Myndighederne havde mistanke om, at han ville tage til Syrien og kæmpe for den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat.

* Det fik Kriminalforsorgen til at sætte ham på en liste med 39 navne på radikaliserede i de danske fængsler og indberette ham til PET.

* Hele tre gange indberettede fængselsbetjente El-Hussein til Kriminalforsorgen for radikal adfærd mellem maj og september 2014.

* "Omar udviser ekstreme islamiske holdninger", står der i en mail, som blev sendt til Kriminalforsorgen i august 2014 ifølge TV 2.

* En måned senere lød advarslen: "Hans ekstremisme skærpes".

* Under sit seneste fængselsophold havde han såkaldt "cellefællesskab" med en 21-årig sympatisør med Islamisk Stat. Det gav de to mulighed for at besøge hinandens celler nogle timer hver dag.

Kilder: Ritzau, TV 2, Ekstra Bladet, BT, dr.dk, Politiken, Berlingske, Kriminalforsorgen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce