Annonce
Indland

FAKTA: Mundbind anbefales på hjemrejser og inden test

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sundhedsstyrelsen ændrede fredag anbefalinger efter i lang ikke at have rådet til at benytte mundbind.
Annonce

Det kan være en god idé at bruge mundbind i visse situationer.

Det har Sundhedsstyrelsen meldt ud, efter at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i juni opdaterede sine anbefalinger til brug af mundbind.

Ny evidens på området indikerer, at mundbind har en effekt på spredning af coronavirus, hvis de bruges rigtigt.

Læs her, hvornår man ifølge Sundhedsstyrelsen bør bruge mundbind:

* Hvis man kommer hjem fra et højrisikoland, anbefaler styrelsen at bruge mundbind på turen hjem fra eksempelvis lufthavnen til ens bopæl.

* Har man symptomer på coronavirus eller mistanke om at være smittet, anbefaler styrelsen at bruge mundbind, når man er på vej hen for at blive testet.

* Hvis man er pårørende og ikke kan overholde afstandskrav til en person, der er i øget risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis vedkommende smittes med coronavirus. Det kan eksempelvis være, hvis man skal yde pleje eller omsorg for personen.

* Mundbind er ikke en erstatning for god hygiejne, afstand eller andre forebyggende tiltag. Det skal ifølge styrelsen ses som et supplement.

* Sundhedsstyrelsen mener, at det kan være en god idé at købe mundbind og have dem liggende.

* Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke at bruge mundbind til børn før skolealderen og personer med nedsat kognitiv eller motorisk funktion, da der er en risiko for, at mundbindet ikke bliver brugt korrekt.

* Heller ikke personer, der er svært ramt af lungesygdommen kol, anbefales at bruge mundbind, da det kan forværre vejrtrækningsbesværet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce