Annonce
Nordfyn

Fakta-lukninger på Nordfyn: - Det var forventet

Kunderne var klar fra starten, da den nybyggede Faktabutik åbnede i Søndersø midt i maj 2013. Butikken fik altså kun lov at leve i fem år. Arkivfoto: Klaus Wind

Formand for de handlende i Søndersø Michael Bjerg er overrasket over, at der ikke et sket discount-lukning i byen før. I Bogense er Per Maegaard bekymret for, om arealet uden om den lukkede Faktabutik bliver holdt rent.

Bogense/Søndersø: Det kommer ikke som den store overraskelse for formændene for de to handelsstandsforeninger, guldsmed Per Maegaard i Bogense og uddeler Michael Bjerg i Søndersø, at Coop har besluttet at lukke Fakta-butikkerne i Bogense og Søndersø inden udgangen af maj, fordi butikkerne giver underskud.

- Vi havde en fornemmelse af det, for vi forsøgte sidste år sammen med kommunen at få placeret et handicaptoilet på Faktas grund, men Fakta meldte tilbage, at de ikke ville bruge penge på noget, fordi de ikke vidste, hvad fremtiden ville bringe, fortæller Per Maegaard.

Han kalder det ærgerligt og træls, hver gang en butik lukker, og så er det lige meget, hvad det er for en butik.

Ud over ærgrelsen over, at en af byens butikker lukker, er Per Maegaards største bekymring, om Coop vil blive ved med at holde arealet uden om butikken rent og pænt.

Til den bekymring siger informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen:

- Når vi forlader Bogense og Søndersø, så er der pænt og ordentligt - det kan jeg garantere. Men vi kan selvfølgelig ikke blive ved med at feje foran butikken, når vi ikke er der længere.

Annonce

Vi har masser af dagligvareforretninger i Søndersø, så jeg blev overrasket, da man åbnede, for jeg ved jo, at der er stor konkurrence, og det undrer mig faktisk, at en af de fire discountbutikker i byen ikke er lukket før.

Michael Bjerg, formand for Søndersø Handelsstands- og Håndværkerforening

Stor konkurrence i Søndersø

I Søndersø er uddeler Michael Bjerg ikke bare formand for handelsstands- og håndværkerforeningen, han er også med i Coop-familien, der driver både Superbrugsen og Fakta, der blev bygget og åbnet for bare fem år siden som nabo til Superbrugsen.

- Vi har masser af dagligvareforretninger i Søndersø, så jeg blev overrasket, da man åbnede, for jeg ved jo, at der er stor konkurrence om det (dagligvarehandlen, red.), og det undrer mig faktisk, at en af de fire discountbutikker i byen ikke er lukket før, siger Michael Bjerg.

- Men som brugsmand er jeg da ked af det, og jeg har også været ovre at snakke med dem i dag (fredag, red.) og sagt til dem, at vi formentlig kommer til at kunne bruge nogle af medarbejderne her, for vi skal bruge flere folk pr. 1. juni, siger uddeleren.

I stedet for en ny dagligvarebutik ser Michael Bjerg gerne en form for byggemarked, Jem & Fix eller Jysk for eksempel. Det er den slags, Søndersø mangler, mener han.

Fra Faktas side arbejdes der på højtryk for at få andre til at overtage de snart ledige lokaler i Bogense og Søndersø:

- Vi er interesseret i at få afsat vores lejemål hurtigst muligt, da det koster os for hver dag. Lige nu er vi i fuld gang med at finde ud af, hvordan vi kan få nye lejere ind, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce