Annonce
Nordfyn

Fakta-lukninger på Nordfyn: - Det var forventet

Kunderne var klar fra starten, da den nybyggede Faktabutik åbnede i Søndersø midt i maj 2013. Butikken fik altså kun lov at leve i fem år. Arkivfoto: Klaus Wind

Formand for de handlende i Søndersø Michael Bjerg er overrasket over, at der ikke et sket discount-lukning i byen før. I Bogense er Per Maegaard bekymret for, om arealet uden om den lukkede Faktabutik bliver holdt rent.

Annonce

Bogense/Søndersø: Det kommer ikke som den store overraskelse for formændene for de to handelsstandsforeninger, guldsmed Per Maegaard i Bogense og uddeler Michael Bjerg i Søndersø, at Coop har besluttet at lukke Fakta-butikkerne i Bogense og Søndersø inden udgangen af maj, fordi butikkerne giver underskud.

- Vi havde en fornemmelse af det, for vi forsøgte sidste år sammen med kommunen at få placeret et handicaptoilet på Faktas grund, men Fakta meldte tilbage, at de ikke ville bruge penge på noget, fordi de ikke vidste, hvad fremtiden ville bringe, fortæller Per Maegaard.

Han kalder det ærgerligt og træls, hver gang en butik lukker, og så er det lige meget, hvad det er for en butik.

Ud over ærgrelsen over, at en af byens butikker lukker, er Per Maegaards største bekymring, om Coop vil blive ved med at holde arealet uden om butikken rent og pænt.

Til den bekymring siger informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen:

- Når vi forlader Bogense og Søndersø, så er der pænt og ordentligt - det kan jeg garantere. Men vi kan selvfølgelig ikke blive ved med at feje foran butikken, når vi ikke er der længere.

Vi har masser af dagligvareforretninger i Søndersø, så jeg blev overrasket, da man åbnede, for jeg ved jo, at der er stor konkurrence, og det undrer mig faktisk, at en af de fire discountbutikker i byen ikke er lukket før.

Michael Bjerg, formand for Søndersø Handelsstands- og Håndværkerforening
Annonce

Stor konkurrence i Søndersø

I Søndersø er uddeler Michael Bjerg ikke bare formand for handelsstands- og håndværkerforeningen, han er også med i Coop-familien, der driver både Superbrugsen og Fakta, der blev bygget og åbnet for bare fem år siden som nabo til Superbrugsen.

- Vi har masser af dagligvareforretninger i Søndersø, så jeg blev overrasket, da man åbnede, for jeg ved jo, at der er stor konkurrence om det (dagligvarehandlen, red.), og det undrer mig faktisk, at en af de fire discountbutikker i byen ikke er lukket før, siger Michael Bjerg.

- Men som brugsmand er jeg da ked af det, og jeg har også været ovre at snakke med dem i dag (fredag, red.) og sagt til dem, at vi formentlig kommer til at kunne bruge nogle af medarbejderne her, for vi skal bruge flere folk pr. 1. juni, siger uddeleren.

I stedet for en ny dagligvarebutik ser Michael Bjerg gerne en form for byggemarked, Jem & Fix eller Jysk for eksempel. Det er den slags, Søndersø mangler, mener han.

Fra Faktas side arbejdes der på højtryk for at få andre til at overtage de snart ledige lokaler i Bogense og Søndersø:

- Vi er interesseret i at få afsat vores lejemål hurtigst muligt, da det koster os for hver dag. Lige nu er vi i fuld gang med at finde ud af, hvordan vi kan få nye lejere ind, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce