Annonce
Nordfyn

Fakta-lukninger på Nordfyn: - Det var forventet

Kunderne var klar fra starten, da den nybyggede Faktabutik åbnede i Søndersø midt i maj 2013. Butikken fik altså kun lov at leve i fem år. Arkivfoto: Klaus Wind

Formand for de handlende i Søndersø Michael Bjerg er overrasket over, at der ikke et sket discount-lukning i byen før. I Bogense er Per Maegaard bekymret for, om arealet uden om den lukkede Faktabutik bliver holdt rent.

Bogense/Søndersø: Det kommer ikke som den store overraskelse for formændene for de to handelsstandsforeninger, guldsmed Per Maegaard i Bogense og uddeler Michael Bjerg i Søndersø, at Coop har besluttet at lukke Fakta-butikkerne i Bogense og Søndersø inden udgangen af maj, fordi butikkerne giver underskud.

- Vi havde en fornemmelse af det, for vi forsøgte sidste år sammen med kommunen at få placeret et handicaptoilet på Faktas grund, men Fakta meldte tilbage, at de ikke ville bruge penge på noget, fordi de ikke vidste, hvad fremtiden ville bringe, fortæller Per Maegaard.

Han kalder det ærgerligt og træls, hver gang en butik lukker, og så er det lige meget, hvad det er for en butik.

Ud over ærgrelsen over, at en af byens butikker lukker, er Per Maegaards største bekymring, om Coop vil blive ved med at holde arealet uden om butikken rent og pænt.

Til den bekymring siger informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen:

- Når vi forlader Bogense og Søndersø, så er der pænt og ordentligt - det kan jeg garantere. Men vi kan selvfølgelig ikke blive ved med at feje foran butikken, når vi ikke er der længere.

Annonce

Vi har masser af dagligvareforretninger i Søndersø, så jeg blev overrasket, da man åbnede, for jeg ved jo, at der er stor konkurrence, og det undrer mig faktisk, at en af de fire discountbutikker i byen ikke er lukket før.

Michael Bjerg, formand for Søndersø Handelsstands- og Håndværkerforening

Stor konkurrence i Søndersø

I Søndersø er uddeler Michael Bjerg ikke bare formand for handelsstands- og håndværkerforeningen, han er også med i Coop-familien, der driver både Superbrugsen og Fakta, der blev bygget og åbnet for bare fem år siden som nabo til Superbrugsen.

- Vi har masser af dagligvareforretninger i Søndersø, så jeg blev overrasket, da man åbnede, for jeg ved jo, at der er stor konkurrence om det (dagligvarehandlen, red.), og det undrer mig faktisk, at en af de fire discountbutikker i byen ikke er lukket før, siger Michael Bjerg.

- Men som brugsmand er jeg da ked af det, og jeg har også været ovre at snakke med dem i dag (fredag, red.) og sagt til dem, at vi formentlig kommer til at kunne bruge nogle af medarbejderne her, for vi skal bruge flere folk pr. 1. juni, siger uddeleren.

I stedet for en ny dagligvarebutik ser Michael Bjerg gerne en form for byggemarked, Jem & Fix eller Jysk for eksempel. Det er den slags, Søndersø mangler, mener han.

Fra Faktas side arbejdes der på højtryk for at få andre til at overtage de snart ledige lokaler i Bogense og Søndersø:

- Vi er interesseret i at få afsat vores lejemål hurtigst muligt, da det koster os for hver dag. Lige nu er vi i fuld gang med at finde ud af, hvordan vi kan få nye lejere ind, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce