Annonce
Middelfart

Fakta åbnede i Gelsted: Det tog kun 5 minutter

Den nyistandsatte Fakta blev åbnet med taler, røde silkebånd og en gylden saks. Viceborgmester Ulla Sørensen fik æren af at klippe her sammen med butiksbestyrer Nicolaj Jørgensen. Og det hele tog kun omkring fem minutter. Fotos: Mia Harm Madsen
Torsdag morgen kulminerede 114 dages byggeplaner i Gelsted.

Gelsted: Torsdag morgen kulminerede 114 dages byggeplaner i Gelsted. Endelig kunne den røde snor klippes til den nyistandsatte butik, der nu lyder navnet Fakta i stedet for Superbrugsen.

Det var en glad butiksbestyrer, Nikolaj Jørgensen, der kunne byde velkommen til byens nye butik. Omgivet af balloner og byens morgenfriske borgere kunne han fortælle, at Fakta i Gelsted var den første Fakta-butik i hele landet, der sælger delikatessevarer.

Viceborgmester Ulla Sørensen (S) fik lov at klippe den røde snor med en gylden saks indkøbt til formålet.

- Det er dejligt, at der er en positiv udvikling i Gelsted. Der er en stor drivkraft i byen her, og byrådet bidrager til udviklingen, sagde hun, og listede flere gode projekter op. Børneuniverset, boligbyggerierne, vandværket og den nye cykelsti i Kingstrup.

- Fremtiden ser lys ud, og Fakta er forhåbentlig endnu en god erhvervshistorie i Gelsted, sagde hun.

Annonce
Til de morgenfriske var der blomster ved kassen, brunsviger og morgenkaffe.

Forventer overskud hurtigt

Nikolaj Jørgensen var i særdeleshed en glad mand. Da han blev ansat, var det med samtykke om at være med til at forvandle den skrantende Superbrugsen i Gelsted til en ny super-Fakta. Og det synes han er lykkedes meget godt.

- Jeg har fået en spritny butik med et større kundegrundlag og en større omsætning. Det har været en stor opgave at holde butikken åben i ombygningsperioden, men kunderne har taget rigtig godt imod det, sagde han om ombygningen, der er sket i etaper, så det har været muligt at holde åbent i hele perioden, siden man satte projektet i gang i februar.

Nikolaj Jørgensen forventer, at butikken i løbet af det første år vil kunne lave en million kroner i overskud modsat de 1,3 millioner kroner, der var i underskud i den nu nedlagte Superbrugs.

En velovervejet beslutning

114 dage er der gået, siden der blev holdt borgermøde i butikken i februar. Det er Kvickly-direktør Ole Ebdrup Andreasen, der også er ansvarlig for butikken i Gelsted, der har talt dagene til åbningen.

Butikken er bygget om og moderniseret for otte millioner kroner, og man har i Middelfart og Omegns Brugsforening tænkt sig rigtig godt om, inden man besluttede at bruge de mange penge i butikken i Gelsted.

- Vi regner med, at vi skal drive forretning her i mange, mange, mange år endnu. Nogle steder har man ventet med at bygge en forretning om, til der ikke var mere at bygge på. Men her har vi været proaktive, for vi vil drive forretning her. Og allerede nu ser det fornuftigt ud. Mens der har været holdt åbent under ombygningen, kan vi se, at vi kommer til at ramme vores mål for omsætningen, forklarede Ole Ebdrup Andreasen, der også betegner sig selv som optimistisk for Fakta i Gelsteds vedkommende.

Brunsvigeren var stillet frem, og der var brygget rigeligt med kaffe.

Flere kunder der køber mindre

Forventningen er, at hver kunde vil bruge færre penge pr. indkøb, men at der så vil komme flere kunder. Ole Ebdrup Andreasen har kunnet se, at de potentielle kunder til butikken i Gelsted har handlet i konkurrerende discountbutikker. De kunder skulle gerne finde vej tilbage til Gelsted og bruge deres penge der i stedet, vurderer han.

Og da det allerede nu ser fornuftigt ud med kugler, der ruller ind i kasseapparatet, er troen endnu stærkere på, at det var den rigtige beslutning at lave en Fakta i stedet for Superbrugsen.

- Det er kun 114 dage side, vi stod her til borgermødet i februar. Dengang havde vi ikke en gang en projektplan, siger han.

Butikken åbnede som lovet den 13. juni, og håndværkerne har været foran byggeplanen hele vejen. Butikken beskæftiger 20 ansatte, hvoraf langt de fleste er fra lokalområdet.

Nicolaj Jørgensen bød velkommen til den nye butik, hvor de sidste varer blev sat på plads lige op til, at den røde snor skulle klippes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce