Annonce
Odense

Fakkeloptog i Vollsmose for voldsoffer

En gruppe beboere i Vollsmose arrangerer søndag et fakkeloptog for offeret i hundeluftersagen.

Alle er velkomne til at gå med, når der på søndag klokken 15 er fakkeloptog i Vollsmose til støtte for offeret i hundeluftersagen, Ib Johannes Hansen.

Beboere i Vollsmose står ifølge Vollsmose Avisen bag arrangementet, der også skal bruges til at samle penge ind til offeret, der blev slået ned for et halvt år siden, da han luftede naboens hund.

Ib Johannes Hansen er i dag invalid på grund af den grove vold, der blev forøvet mod ham, og sagen har chokeret beboere i Vollsmose.

- Vi synes, det er så forkasteligt, det der er sket. Vi ved godt, at vi ikke med et fakkeltog kan fjerne volden, men vi kan i det mindste sende vores varmeste tanker il både Ib Johannes Hansen og de mennesker, der i dag er berørt af den tragiske hændelse, siger initiativtager Erlin Bendtsen til Vollsmose Avisen.

Han opfordrer alle - også folk, der ikke bor i Vollsmose, til at deltage i fakkeloptoget og vise deres sympati for offeret og deres modstand mod den meningsløse vold.

Mødestedet for optoget er parkeringspladsen foran Vollsmose Torv, hvor optoget begynder klokken 15.

Der vil være lidt varmt at drikke, inden optoget, der tager cirka tre kvarter, begynder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce