Annonce
Kerteminde

Fagligheden fejres til Butikkernes Dag: - Det bliver aldrig umoderne at shoppe

Bjarne Svane ejer selv butikken Svane i Kerteminde. Arkivfoto.
4. og 5. oktober er der Butikkernes Dag i Kerteminde. Her fejrer byens butikker den store faglighed i butikslivet. Arrangementet byder også på spændende events og gode tilbud.

Kerteminde: Der er ingen tomme lokaler i Kertemindes byliv, og det skyldes ikke mindst, at butikkerne i byen rummer en stor faglighed, hvor der skabes tilhørsforhold til kunderne. Den faglighed fejres 4 og 5. oktober til Butikkernes Dag, som afholdes af Kerteminde Cityforening.

- Vi vælger at have fokus på det positive i stedet for det negative. Vi har mange faglige folk og specialbutikker i byen, siger Bjarne Svane, der er formand for aktivitetsudvalget i Kerteminde Cityforening og idémand bag arrangementet.

Ifølge Bjarne Svane skal man spejde langt efter de tomme lokaler i byen.

- Mig bekendt er der ingen tomme lokaler i byen, og det ser man i mange andre byer. Så noget må vi gøre rigtigt.

Annonce

Brug din lokale butik

Til Butikkernes Dag vil du kunne finde et godt tilbud eller to, men det er ikke det, der er i højsædet i de to dage, siger Bjarne Svane.

- Oplægget til butikkerne er, at der er fokus på fagligheden og dygtigheden i hver enkelt butik. Der er mennesker, der har årtiers erfaring, og i butikkerne kan du skabe tilhørsforhold, som du ikke kan få på nettet. Derfor hylder vi også de kunder, der bruger deres lokale butik. Nethandel er kommet for at blive, men det bliver aldrig umoderne at shoppe.

Bjarne Svane tør ikke spå om, hvordan fremtiden kommer til at se ud for Kertemindes butikker. Men han siger, at butikslivet er ideelt for hele byen.

- Butikkerne er selvfølgelig pressede, men vi har vist, vi kan klare det i Kerteminde. Hvis ikke, der er et godt butiksliv i byen, så kører folk udenbys og handler, og så kan det også ses på skolerne, og til sidst kan du se det i værdien på dit eget hus.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce