Annonce
Læserbrev

Fadervor. Om videnskab og søstrene Bisp

Læserbrev: ”Oplysning til borgerne om Fadervor” er titlen på en ny bog af to kvindelige biskopper, Marianne Christiansen og Tine Lindhardt - en duo der kalder sig ”Søstrene Bisp” (SB). Mange vil sikkert huske TV-serien ”Sonny Souffle Show” hvori ”brødrene Bisp” indgik, og som rullede over skærmen i 1980'erne. Det var fiktion, skæv underholdning, sjov og ballade.

Nu har jeg ikke læst bogen – og kommer nok aldrig til det, men kan allerede nu ud fra de to helsider som Stiftstidende er så venlige at bringe, konstatere at fiktion og skæv underholdning også her er det gennemgående tema, bare uden sjov og ballade.

For SB har et alvorligt forklaringsproblem, når gud overhører alverdens folk og deres bønner. Når seks mio. jøders bønner ikke blev hørt i udryddelseslejrene, når børn dør af kræft, sult og katastrofer osv.

De prøver at snakke sig ud af det, men en gud der tillader al den ondskab, er jo ikke nogen rar fætter. Men det giver måske mening, når man siger, at mennesket er skabt i gudsbilledet. Og bringer de videnskabelige beviser på bønnens virkning? Når de nu postulerer at tro og videnskab ikke er modsætninger - næppe!

”De 10 bud giver anvisninger på, hvordan vi skal leve” siger SB. Desværre er det de færreste, der kan fremsige mere end fire af budene, velsagtens fordi det er noget uforståeligt vrøvl. Til gengæld er der dødsstraf for overtrædelse af budene.

Søstrene Bisps skæve underholdning når næsten den syvende himmel, når de postulerer at videnskaben ikke kan bruges til at bortforklare guds eksistens. Nu opererer videnskaben ikke med eksistensen af guder, alfer eller julemanden, men forholder sig udelukkende til – viden.

Det må betyde, at SB så mener, at troen kan forklare eksistensen af gud, så hvis man tror, at månen er en grøn ost, ja så – simsalabim - er den en ost. Må jeg anbefale biskopperne en bog om almen oplysning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Grufuld ulykke på jernbanen ved Nyborg

1994 Den fine Carl Nielsen-sal i koncerthuset lægger lørdag aften scene til så slibrige sager, at arrangørerne har bevidst har placeret et skilt med ”forbudt for børn” hen over plakaterne. Skuespillerne Henrik Kofoed, Niels Olsen, Søren Pilmark og Asger Reher, der ikke er bange for at ødelægge det pæne image, spiller med fez og unoder rollerne som ”Ørkenens Sønner”. Hver aften oplever de, at publikum udvandrer fra showet. Det skete forleden aften i Holstebro, da det blev for meget for en del af publikum med billige bemærkninger om menneskets nedre regioner og ikke mindst, da en totalt afklædt Kofoed ifølge Holstebro Dagblad fløj hen over tilskuerne med ”alt dinglende, hvad der nu kunne dingle”. 1969 De værnepligtige på Langelandsfortet er gået i sultestrejke, der begyndte i går middags og fortsatte i aftes. Om strejken slutter i dag afhænger af et møde, som orlogskaptajn skal have med talsmændene i eftermiddag. Klagerne vedrører både den varme og kolde mad. De værnepligtige hævder, at flæskestegen er for fed, og at der er lidt variation i det kolde bord, selv om der er otte-ni retter at vælge imellem. - Som altid ved sådanne lejligheder er det nogle enkelte, der starter en aktion, og så kvier resten sig ved ikke at gå med, siger orlogskaptajnen til Fyens Stiftstidende. Det er omkring 100 mand, der sultestrejker, mens det fastansatte personel stadig spiser maden og betaler for den uden at klage. 1944 En grufuld ulykke, der har kostet en mand livet, skete tidligt i morges på banestrækningen i nærheden af Nyborg. En banearbejder, der på skinnecykel var på vej til sit arbejde på Nyborg Station, havde ikke observeret et forsinket tog på strækningen. Han blev påkørt og hans frygteligt lemlæstede lig slæbt med at lokomotivet på en strækning af over to kilometer. Først ved ankomsten til Nyborg Station opdagede lokomotivføreren, at lokomotivets forparti var oversprøjtet med blod. Da jernbanelinjen derefter blev afpatruljeret, fandt man liget af banearbejderen, der formodes at være dræbt på stedet. Liget, der var fuldstændig ukendeligt, blev i Falcks ambulance ført til ligkapellet ved Nyborg Sygehus.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce