Annonce
Odense

Facebook sponsorerer robotcamp for unge i Odense

Teknologiskolen arrangerer en sommerlejr for børn og unge i Odense, hvor deltagerne i løbet af en uge lærer at bygge deres egen maskine eller robot. Takket været en sponsorat fra Facebook får deltagerne deres teknologibyggesæt med hjem. Her er et billede fra en tidligere lejr. Foto: Teknologiskolen
Facebook sponsorerer Robot Summer Camp for børn og unge i Odense og gør det muligt for Teknologiskolen at give deltagerne et tech-kit med hjem til en værdi af over 700 kroner. Særskilt indsats skal tiltrække piger.

Hvis man er ung og interesserer sig for robotter, har Teknologiskolen et tilbud, som næppe fås meget bedre:

Betal 850 kroner for en uges sommercamp, og få et teknologisæt med hjem, når det hele er slut, til en værdi på mellem 700 og 800 kroner.

- På den måde kan børnene og de unge lege videre med de teknologier, de har lært om på campen. Og så får de også mulighed for at dele deres viden og oplevelser med familie og venner, siger Jørgen Christian Larsen, der er en af de drivende kræfter bag Teknologiskolen.

Tilbuddet kan lade sig gøre takket være et sponsorat fra Facebook på 200.000 kroner. Og for de penge får Teknologiskolen også mulighed for at lave et særligt pigehold for de 10-16-årige, fortæller skolens formand, Jacob Nielsen:

- Der er nemlig ikke så mange piger inden for tech-industrien og -uddannelserne, specielt ikke når det handler om software. Så det er spændende at arbejde med at finde ud af, hvad der skal til for at gøre området interessant for piger. Vi kan se, at de piger, som har været med her, gjorde det mindst lige så godt som drengene. Så det er en kulturel barriere, vi er oppe imod for at få flere piger til at vælge de her fag.

- Det er nogle andre områder, piger synes er spændende, men generelt viser vores erfaringer, at jo mere menneskenære tingene bliver, des mere interesseret er pigerne, siger han.

Odense Robot Summer Camp

Odense Robot Summer Camp er for børn og unge, som godt kunne tænke sig at lære noget mere om teknologi. Campen afholdes i uge 27 fra 29. juni til 3. juli.

Campen er inddelt i tre hold, alt efter alder. Hold 1 er for de seks-ni-årige, hold 2 er for de 10-16-årige, og hold tre bliver kun for piger i alderen 10 til 16 år, og her skeler campen ikke til, om man er nybegynder eller erfaren.

Campen foregår Syddansk Universitet i Odense. Det koster 850 kroner at være med, til gengæld får man lov til at beholde det sæt, man arbejder med. Tilmeldingen åbner den 12. februar, og man kan melde sig til på Teknologiskolens hjemmeside.

Campen arrangeres i samarbejde med SDU, Odense Kommune, Børnene i Robotbyen og Villum Fonden. Sponsorer foruden Facebook er Ordbogen.com, Mobile Industrial Robots, Universal Robots og RS Components.

Lærer selv at bygge maskine

Robot Summer Camp er målrettet børn og unge, som i en uge i sommerferien godt kunne tænke sig at lære noget mere om teknologi.

- De kommer til at lære lidt om elektriske kredsløb, og hvordan man sætter ting i kredsløb. Helt nede fra hvordan man får en pære til at lyse med en kontakt og et batteri og op til at sætte en lyssensor på en robot, så den kan reagere på lyset, fortæller Jacob Nielsen.

Selv om underviserne bruger Lego på summercampen, er det primært til at bygge modellerne med. For at få mest muligt ud af sponsoratet vælger skolen nogle billigere modeller af det, som kaldes mikro-controller platforme - den minicomputer, deltagerne lærer at programmere, så den kan styre motorer og sensorer. Det er det arbejde, der munder ud i, at de selv kan bygge en lille robot eller en maskine.

Annonce

Derfor støtter Facebook

Facebooks interesse for robotcampen opstod i forbindelse med et besøg på sidste års sommerlejr, fortæller Jacob Nielsen. Her udtrykte man interesse for at støtte, og i efteråret henvendte Facebook sig så.

Og for Facebook er det naturligt at støtte sådan et lokalt tiltag, forklarer Carsten Sørensen, chef for Facebooks datacenter i Odense, i en pressemeddelelse:

- Vi ønsker at støtte børn og unge i Odense, som gerne vil have en bedre forståelse for teknologi. Robotcampen er en både innovativ og værdifuld satsning, som ikke kun sætter de unge mennesker i gang med at få nye ideer i løbet af sommeren, men også giver dem mulighed for at fortsætte derhjemme ved at bruge de teknologisæt, de får med.

De unge lærer at programmere en minicomputer kendt som en mikro-controller platform, så den kan styre motorer og sensorer. Det er det arbejde, der munder ud i, at de selv kan bygge en lille robot eller en maskine. Foto: Teknologiskolen
Annonce
Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Odense For abonnenter

- Skal jeg stikke dit øje ud? Fire mænd tiltalt for at bortføre, tæve og true offer for gæld

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce