Annonce
Indland

Facebook-opslag af blotter blev delt mere end 1000 gange

Det var sidste sommer, at en 35-årig kvinde lagde billeder ud af en mand, som havde blottet sig for hendes datter, på Facebook.

Det vil skabe en gabestok, hvis opslag som det med en efterlysning af en blotter bliver tilladt, lyder det.

Annonce

35-årige Rikke Louise Andersen er tirsdag igen i Retten i Nykøbing Falster anklaget for at have overtrådt persondataloven. Første gang blev hun frifundet.

Hun havde lagt et billede ud på Facebook af en mand, som hun mente, havde blottet sig for hendes datter og en af datterens veninder.

Advokaturchef Michael Boolsen mener, at hvis den slags opslag bliver tilladt, vil det skabe "en offentlig gabestok".

- Faktum er, at hvis vi tillader det, vil det kreere en offentlig gabestok. Vi ville i givet fald skabe meget vide og åbne rammer for, hvornår man kan dele.

- Vi konstaterer jo også i den her sag, at der rent faktisk i første omgang er en uskyldig person, der bliver hængt ud i 4760 (en Facebook-gruppe, red.), siger Michael Boolsen.

Opslaget med billederne blev delt mere end 1000 gange. Rikke Louise Andersen fortæller i retten, at hun har en åben profil på Facebook og flere end 2000 venner.

Det var i august sidste år, at en ung mand blottede sig for hendes datter og en veninde ved en butik. Hændelsen blev anmeldt til politiet.

Men den 35-årige kvinde tog også selv affære. Med sin mobil tog hun billeder af en overvågningsvideo fra butikken, som en ansat viste hende, af den formodede blotter.

Billederne delte hun efterfølgende i et opslag på Facebook. Det blev blandt andet delt i Facebookgruppen "4760 Hjælper hinanden", der i øjeblikket har mere end 11.000 medlemmer.

"Havde det været mit barn, havde jeg gjort det samme", og "er der nogen her, der ved, hvad det kræver at foretage en civil anholdelse," lyder nogle af de mange kommentarer.

Men nogle bliver også bekymret over opslaget, fortæller Michael Boolsen. En borger henvender sig til politiet og skriver, at personen er "nervøs for selvtægt".

Opslaget fører også til en civil anholdelse af blotteren, som senere bliver idømt 10 dagbøder à 250 kroner.

Efter anholdelsen bliver Rikke Louise Andersen bedt om at slette opslaget, hvilket hun gør.

Første gang hun var i retten, hvor hun blev frifundet, var hun tiltalt efter en forkert paragraf, lød det fra anklagemyndigheden. Anklagemyndigheden besluttede derfor at rejse fornyet tiltale.

Rikke Louise Andersens forsvarer Silas Hecht kræver derfor også, at sagen skal afvises, da den allerede har været ført én gang.

- Den rigtige sanktion i den her sag havde været, hvis politimanden havde sagt "det her er ulovligt, du skal ikke gøre det igen", lyder det fra forsvareren.

Rikke Louise Andersen har fået et bødeforlæg på 5000 kroner. Det nægtede hun at betale, og derfor endte sagen i retten.

Der bliver afsagt dom i sagen om en uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce