Annonce
Kultur

Facebook-gruppe til kamp for Posten og Dexter

En nystiftet Facebook-gruppe håber på, at både Posten og Dexter overlever den aktuelle krise.

Næsten 1000 personer har tilmeldt sig støtteside for det kriseramte spillested. Over 100 af dem vil aktionere inden udvalgsmøde tirsdag eftermiddag, hvor Postens fremtid afgøres

- Vi opfordrer Odense Kommune til at tage initiativ til, at der sammensættes en bestyrelse for den selvejende institution, som består af fagfolk, brugere, græsrødderne, undervisningsinstitutionerne, de lokale musikalske foreninger samt en kommunal repræsentant, står der på en ny Facebook-side, hvis formål er at sikre fremtiden for både Posten og Dexter.

Det kommer bag på John Hr. Hansen, initiativtager til "Støttegruppe til bevarelsen af Posten & Dexter", at der har været så massiv en interesse forud for dagens vitale møde i Odense Kommunes kulturudvalg.

- Det er kommet bag på mig, at vi på mindre end to uger har fået 873 medlemmer, der støtter op om kampen for at bevare Posten og Dexter. Men det er naturligvis kun glædeligt, siger John Hr. Hansen.

Tag instrumentet med

I dag har John Hr. Hansen planlagt en "aktion" før det udvalgsmøde, hvor Postens og Dexters fremtid sandsynligvis afgøres. Han regner med, at mindst 100 medlemmer af støttegruppen dukker op og giver deres mening til kende. Og gerne med deres instrument i hånden, da mange af dem er musikere.

- Det er sgu rart for sådan en ældre mand, der har levet i den tid, hvor vi demonstrerede mod alt, at der er lidt kampånd tilbage. I hvert fald når det gælder Posten og Dexter, understreger John Hr. Hansen, der omtaler sig selv som generel musikelsker og arrangør af arrangementet "Morgenrock" på Dexter.

- Jeg vil være ked af at miste begge steder. Men især Dexter, som jeg er sindssygt glad for. Så vidt jeg kan forstå, er der heldigvis ingen i kulturudvalget, der er interesseret i, at hverken Posten eller Dexter lukker, siger John Hr. Hansen, der personligt ikke mener, der er brug for endnu et kommunalt drevet spillested i Odense.

Demonstrationen for Posten og Dexter finder sted klokken 15.30 foran By- og Kulturforvaltningen, der holder til på slottet i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce