Annonce
Erhverv

Facebook-chef: - Vi skal gøre noget, hvis vi ikke skal mangle ressourcer

Carsten Sørensen er local site manager for Facebook i Odense, og han håber, at de unge fra blandt andet Seden Skole kan være med til at fylde behovet for it-kyndige i fremtiden. Foto: Kim Rune Jessen
For Facebook handler det nye partnerskab om at støtte Odenses lokalsamfund, men samtidig også gøre næste generation mere teknologivant. Hvis ikke det sker, så kommer hele teknologiindustrien til at mangle menneskelige ressourcer.
Annonce

Carsten Sørensen er Facebooks Local Site Manager i Odense. Torsdag var han på Seden Skolen sammen med repræsentanter fra Odense Kommune for at præsentere det nye partnerskab, hvor Facebook har givet 500.000 kroner i støtte til, at børn kan blive bedre til at bruge teknologi.

Hvad betyder partnerskabet for Facebook?

- Det betyder, at vi gerne vil være en del af både strategien, men også det lokale miljø. Når vi starter et datacenter op, så starter vi også vores legatprogram op. En del af legatprogrammet er at være en aktiv spiller i lokalsamfundet og vise, at vi også gerne vil yde og ikke kun nyde. Det er en del af det. Vores program kører på tre områder. Det er støtte af STEM-uddannelser (Science, Technology, Engineering og Mathematics, red.), at få folk til at bygge lokalmiljøer, både offline og online. Så der er også muligheder for støtte, hvis folk har gode ideer til det. Men det handler også om, hvis teknologi kan gå ind og støtte lokalmiljøer, hvis eksempelvis folk vil have aktive tavler i en park eller noget andet. Det er de tre områder, vi går ind og støtter. Vi har også krav om, at det skal være skoler eller non-profit organisationer, der får støtten.

Hvornår begyndte i at diskutere muligheden for et samarbejde?

- For os har det ikke stået på særlig længe. Jeg tror, det har været i løbet af i år. Vi har fokuseret meget på at få datacenteret op at køre, så det er først efter det, at vi har sagt, nu begynder vi at koncentrere os om andet. Vi har været nødt til at kigge ind ad først, inden vi begyndte at interessere os for vores omgivelser og sige, nu har vi overskud til det også. Så det er i løbet af i år, vi har haft dialogen.

Hvad får Facebook ud af at oplære de unge.

- Det er op til dem (børnene, red.), hvad de vil i fremtiden. Hvis det får tændt nogen, som vil teknologivejen, så er det fantastisk, for jeg tror ikke, der kommer mindre teknologi i fremtiden. Om det så hedder Facebook eller nogen andre teknologiske virksomheder er sådan set underordnet. Det vigtigste er, at vi er med til at bidrage. Hvis nogen ender med at blive ansat i Facebook, er det jo bare fantastisk, men det er ikke det, vi går efter. Teknologien er et område, der fylder mere og mere i vores liv, så vi skal gøre noget, hvis vi ikke vil stå og mangle ressourcer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Annonce