Annonce
Odense

Facade skal ændres: Ny ejer vil føre markant ejendom tilbage til tidligere tiders udseende

Karten Bill Rasmussen købte Flakhaven 1 sidste år for 133 millioner kroner, og i en artikel bragt i Fyens Stiftstidende 14. oktober afslørende han, at der faktisk var tale om et impulskøb. Foto: Nils Svalebøg
Karsten Bill Rasmussen vil delvis ombygge facaden om på den tidligere Danske Bank-bygning på Flakhaven 1. Vinduerne skal føres tilbage til tidligere tider, så bygningen egner sig bedre til butikker og cafédrift.
Annonce

En facadeombygning er på vej på Flakhaven - nærmere bestemt på den tidligere bankbygning, der ligger lige ud til byens mest centrale plads modsat rådhuset.

Bygningen blev sidste år købt af den lokale ejendomsbesidder Karsten Bill Rasmussen for 133 millioner kroner, og den nye ejer kunne hurtigt afsløre sine planer for ejendommen:

- I andre store byer er der liv på rådhuspladsen, og det kunne jeg også godt forestille mig, der kunne komme her med de rammer, ejendommen giver. Vi skal have liv på Flakhaven, lød det i starten af oktober fra Karsten Bill Rasmussen.

Det er som led i den plan, der går ud på at få butikker og måske en café ind i stueetagen, at Karsten Bill Rasmussen nu ønsker at bygge om på facaden.

I 1945 havde facaden på bygningen dette udtryk med vinduer, der gik helt til soklen. Det er det facadeudtryk, Karsten Bill Rasmussen ønsker at føre bygningen tilbage til, siger han. Arkivfoto: Odense Bys Museer/Fotograf: Ukendt.
Annonce

Gamle mursten genbruges

Konkret handler det om at etablere nye døre og vinduer i facadens stueetage samt nye indgangspartier. Et i hvert hjørne af bygningen og et i midten.

Det vil dels gøre bygningen bedre egnet til at huse butikker og cafe eller restaurant i stueetagen, men ifølge Karsten Bill Rasmussen handler det også om at gøre bygningen pænere og føre den tilbage til tidligere tider.

- Jeg har været inde og kigge på de gamle billeder, der ligger på Odensebilleder.dk. Der kan man jo se, at vinduerne har gået ned til soklen, og så har man på et tidspunkt ændret det. Men det er det, vi vil gøre. At føre vinduerne ned til soklen igen, så de egner sig bedre til udstillingsvinduer og cafévinduer, forklarer Karsten Bill Rasmussen og tilføjer:

- Det bliver meget pænere. Og det gamle grimme adgangsparti, hvor man gik ind i den Danske Bank - sådan et firkantet hul, man bare havde hugget ud - det bringer vi også tilbage til sådan, som det var før.

Karsten Bill Rasmussen fortæller, at hullet i væggen, hvor bankens adgangsparti har siddet, skal fyldes ud med de mursten, der i dag sidder under vinduerne.

- Dem renser vi og bruger igen, sådan at bygningen får et ensartet udtryk, siger han.

Annonce

Forhandler med lejere

By- og Kulturudvalget har allerede sagt ja til ombygningsplanerne, og Karsten Bill Rasmussen oplyser, at han er i dialog med flere interesserede lejere.

- Men det skal være de rigtige, understreger han.

Karsten Bill Rasmussens fastholder, at hans målsætning er at få skabt noget mere liv på Flakhaven - og samtidig gøre en god forretning.

- Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv. Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

- Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag, siger han.

Karsten Bill Rasmussen forventer "så hurtigt som muligt" at kunne melde ud, hvilke butikker og/eller caféer, der rykker ind i bygningen. Han er fortsat yderst tilfreds med sin investering.

- Jeg synes jo, at den her ejendom virkelig er en klasseejendom. Du finder ikke noget lignende i Odense, og så ligger den lige der, hvor den ligger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce