Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg Sygehus: Landinspektører på digital stuegang

Landinspektør Gäelle Le Bigot foretager udvending skanning. Foto: Søren Roel Jensen.

Faaborg: Inden Fyns Almene Boligselskab går i gang med at bygge de tre fløje af Faaborg Sygehus om til boliger, skal den komplekse bygning kortlægges ned til mindste detalje.

Landsinpektørfirmaet LE34, Odense, har brugt sidste uge på at lave scanninger og optagelser for at kunne lave en slags digital stuegang på sygehuset, så man via computer, tablet eller smartphone kan spadsere rundt, som man for eksempel kender det fra Googles street view.

Kristian Loftlund, afdelingsleder for LE34 i Odense, forklarer:

- Modellen giver mulighed for, at man virtuelt kan "gå rundt" inde i bygningskomplekset og opleve samtlige detaljer fotorealistisk i en 360 grader, digital 3D model. Det er også muligt at optage præcise mål i modellen, hvilket er unikt. Brugeren kan f.eks. nemt tage mål af loftshøjder, vinduer, og rumstørrelser, endda meget præcist.

- Modellen består af en blanding af 3D-scanningsdata og fotos optaget i 360 grader, og er en moderne udgave af et detailgrundlag, som anvendes af ingeniører og arkitekter, i den efterfølgende projekteringsfase. Vi er så at sige rykket ind på Faaborg Sygehus med scanningsudstyr beregnet til scanning af bygninger, i stedet for det oprindelige hospitalsudstyr til scanning af mennesker, bemærker Kristian Loftlund.

Den historiske bygning, hvor af det ældste er fra 1895 er kompleks. Det er en gammel bygning med flere etager, mange bygningsdetaljer, skævheder, forskudte planer, og varierende alder på de mange ombygninger.

- Så det er nødvendigt med et seriøst detailgrundlag at projektere ud fra. Den nye metode, giver mulighed for at undgå fejl meget tidlig i projekteringsfasen, og den giver mulighed for at afprøve idéerne i en virtuel model, inden de virkeliggøres i byggeriet. Det sparer både tid og penge, at projektere rigtigt første gang, konstater Kristian Loftlund.

Annonce
Landinspektør Anders Nygaard Møller med den invendige skanner: Foto: Søren Roel Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce