Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg Sygehus: De første sygehus-beboere vil flytte ind til lang tid med byggerod

Freja planlægger at etablere 10.000 kvadratmeter boliger på Faaborg Sygehus.

Nu fremlægger kommunen plan for boligbyggeri på Faaborg Sygehus.

Annonce

Faaborg: De første lejere, der rykker ind i de nye boliger på Faaborg Sygehus, nok i løbet af 2020 eller 2021, må formentlig affinde sig med, at de flytter ind på en byggeplads, og at der snildt kan gå fire-fem år med roderi og larm på stedet.

Statens ejendomsselskab Freja har sammen med blandt andre det fynske boligselskab FAB sat sig for at udvikle det kæmpestore spøgelseshus på Odensevej til godt og vel 10.000 kvadratmeter boliger, eje- og lejeboliger mellem hinanden.

- Vi betinger os, at det første, der gøres klar til indflytning, er selve hovedbygningen, så vi ikke kommer til at så med et stort tomt hus i årevis, siger Venstre-politikeren Søren Kristensen i forbindelse med, at lokalpolitikerne nu gør klar til at sende planerne for det store projekt i offentlig høring. Her får alle borgere altså mulighed for at få afklaret bekymringer og spørgsmål og give forslag til forbedringer af projektet.

Søren Kristensen, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget, vurderer, at der kan gå en årrække fra spaden sættes i jorden til projektet et gjort færdigt, blandt andet fordi der skal findes flere investorer, og fordi projektet er så stort. Dermed erkender han også, at de første der flytter ind, formentlig får udsigt til byggerod.

- Men lad os nu tage de positive briller på. Det er godt for byen, at der endelig sker noget på sygehuset. Selvfølgelig havde vi gerne set, at det kunne finde anvendelse til for eksempel statslige arbejdspladser, men vi må erkende, at det løb er kørt, og nu står vi så med en plan B. Jeg er glad for, at nogen ser muligheder i sygehuset, og Frejas projekt er rigtig spændende, siger han.

Den videre plan er nu, at lokalplanforslaget skal en tur omkring kommunalbestyrelsen, så den kan sendes i høring fra 21. august til 16. oktober. I forbindelse med høringen holdes et borgermøde den 30. august kl. 19. Hvis der ikke kommer væsentlige indvendinger, vil kommunalbestyrelsen altså kunne vedtage en lokalplan inden udgangen af 2018.

Hovedbygningen skal gøres klar først, så man ikke risikerer den står tom, når resten er området er bebygget. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce