Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg Sygehus: De første sygehus-beboere vil flytte ind til lang tid med byggerod

Freja planlægger at etablere 10.000 kvadratmeter boliger på Faaborg Sygehus.

Nu fremlægger kommunen plan for boligbyggeri på Faaborg Sygehus.

Faaborg: De første lejere, der rykker ind i de nye boliger på Faaborg Sygehus, nok i løbet af 2020 eller 2021, må formentlig affinde sig med, at de flytter ind på en byggeplads, og at der snildt kan gå fire-fem år med roderi og larm på stedet.

Statens ejendomsselskab Freja har sammen med blandt andre det fynske boligselskab FAB sat sig for at udvikle det kæmpestore spøgelseshus på Odensevej til godt og vel 10.000 kvadratmeter boliger, eje- og lejeboliger mellem hinanden.

- Vi betinger os, at det første, der gøres klar til indflytning, er selve hovedbygningen, så vi ikke kommer til at så med et stort tomt hus i årevis, siger Venstre-politikeren Søren Kristensen i forbindelse med, at lokalpolitikerne nu gør klar til at sende planerne for det store projekt i offentlig høring. Her får alle borgere altså mulighed for at få afklaret bekymringer og spørgsmål og give forslag til forbedringer af projektet.

Søren Kristensen, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget, vurderer, at der kan gå en årrække fra spaden sættes i jorden til projektet et gjort færdigt, blandt andet fordi der skal findes flere investorer, og fordi projektet er så stort. Dermed erkender han også, at de første der flytter ind, formentlig får udsigt til byggerod.

- Men lad os nu tage de positive briller på. Det er godt for byen, at der endelig sker noget på sygehuset. Selvfølgelig havde vi gerne set, at det kunne finde anvendelse til for eksempel statslige arbejdspladser, men vi må erkende, at det løb er kørt, og nu står vi så med en plan B. Jeg er glad for, at nogen ser muligheder i sygehuset, og Frejas projekt er rigtig spændende, siger han.

Den videre plan er nu, at lokalplanforslaget skal en tur omkring kommunalbestyrelsen, så den kan sendes i høring fra 21. august til 16. oktober. I forbindelse med høringen holdes et borgermøde den 30. august kl. 19. Hvis der ikke kommer væsentlige indvendinger, vil kommunalbestyrelsen altså kunne vedtage en lokalplan inden udgangen af 2018.

Annonce
Hovedbygningen skal gøres klar først, så man ikke risikerer den står tom, når resten er området er bebygget. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce