Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn: Socialdemokrater vælger fornyelse

Anstina Krogh, 39, er ny på listen. Hun er fra Haastrup, socialrådgiver og mor, og så er hun 3. generations socialdemokrat. Hun blev gift 1. maj og inisterer på "Når jeg ser et rødt flag smælde" mellem julesangene. Foto: Torsten Cilleborg.

Uprøvede kandidater får høje listeplaceringer. Den 39-årige socialrådgiver Anstina Krogh har gode chancer for at blive nyt kommunalbestyrelsesmedlem

Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det socialdemokratiske bagland i Faaborg-Midtfyn Kommune prioriterer fornyelse, viser den kandidatliste op til kommunalvalget, som partiet præsenterede i fagforeningshuset på Banegårdspladsen i Faaborg tirsdag aften.

Uprøvede kandidater sættes over rutinen. Blandt andet har et ubeskrevet blad, rent politisk, Anstina Krogh, fra Haastrup fået pladsen som nummer to, lige efter borgmesterkandidat Hans Stavnsager. Medlemmerne af det gamle arbejderparti har også sikret en stribe nye kandidater pladser mellem de første 10 på listen. Det gælder børnepasningsforkæmper Steffen Jensen, Sdr. Nærå, fagforeningsmanden Flemming Sørensen, Faaborg, purunge Sebastian Aas Christensen, Ryslinge, ambulanceeksperten John Larsen, Horne, og slagteriets tidligere jobbankbestyrer Søren Lind, Faaborg.

Jeg er sikker på, at borgerne i Faaborg-Midtfyn i meget stor udstrækning vil kunne finde en eller flere kandidater på listen, som de kan se som deres repræsentant i de kommende fire års kommunalpolitiske arbejde.

Hans Stavnsager, borgmesterkandidat for Socialdemokraterne.
Socialdemokraterne præsenterede sine kandidater i går. John Larsen og Kim Laue Christensen var forhindrede i at deltage. Foto: Torsten Cilleborg.
Annonce

Overrasket og ydmyg

fynsAnstina Krogh, der nu har ret gode chancer for at kommer i kommunalbestyrelsen, erklærer sig overrasket og ydmyg overfor tillidserklæringen fra partikammeraterne:

- Jeg er også ufattelig glad, siger den 39-årige socialrådgiver fra Haastrup, der blandt andet går til valg på større frihed for de ansatte i kommunen og dialog med socialt udsatte.

Anstina Krogh har været medlem hos Socialdemokraterne i 12 år, og blev allerede opfordret til at stille op for fire år siden, men dengang var hendes søn kun et år gammel, og hun valgte at prioritere familielivet. Nu, føler hun, er tiden bedre.

De nye kandidater, skubber politiske profiler som Kim Aas Christensen og Anne-Merete Mikkelsen lidt ned ad listen, ja, formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Mette Haugaard Frederiksen, er røget ned på en niendeplads, og veteranen Jos Bisschop står kun på en plads som nummer 12. Det skal man ikke lægge for meget i. Sidste gang sprængte han listen fra en plads som nummer 11, fordi han har så god en opbakning fra sit bagland i Kværndrup.

Annonce

Yderst tilfreds borgmesterkandidat

Borgmesterkandidat Hans Stavnsager advarer da også mod at tolke prioriteringen som fravalg:

- Det er ikke, hvad jeg hører på generalforsamlingerne og til møder med baglandet. Her er et ønske om foryngelse. Medlemmerne vil gerne se nogle kandidater under 50, og det er kun et udtryk for tilfredshed med, at der kommer nye øjne til, at det har givet høje placeringer på listen, siger han.

Stavnsager er i det hele taget "yderst tilfreds" med listen:

- Vi har 19 særdeles kompetente kandidater på listen. Der er kandidater med stor erfaring fra det kommunalpolitiske, der er kandidater, som har spillet og spiller en central rolle i forskellige faglige organisationer, og der er kandidater, som er særdeles aktive i forskellige sammenhænge i deres lokalområder. Samtidig har vi en god fordeling i forhold til både alder, køn og geografi.

- Jeg er sikker på, at borgerne i Faaborg-Midtfyn i meget stor udstrækning vil kunne finde en eller flere kandidater på listen, som de kan se som deres repræsentant i de kommende fire års kommunalpolitiske arbejde, siger han.

Af de kandidater, Socialdemokraterne fik stemt ind under valgnederlaget i 2013, er det kun den tidligere borgmester Hans Jørgensen og Mads Holdgaard, nu Alternativet, der ikke stiller op igen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce