Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn klar med strategi for fritids- og friluftsliv

Faaborg-Midtfyn Kommunes nye fritds- og friluftsstrategi skal være med til at trække nye indbyggere og turister til området. Arkivfoto: Jens Wognsen
Som landets første kommune har Faaborg-Midtfyn fået en fritids- og friluftsstrategi. Den skal bidrage til at gøre Faaborg-Midtfyn til et endnu bedre sted at bo og besøge.

Faaborg: Faaborg-Midtfyn har som den første kommune i landet fået en strategi for, hvordan fritids- og friluftslivet i kommunen skal udvikle sig.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Strategiens mål er at gøre Faaborg-Midtfyn mere attraktiv både at besøge og bosætte sig i. Visionen er, at Faaborg-Midtfyn i 2026 skal være kendt som ét af Danmarks bedste områder for foreningsliv og aktivt udeliv, og den nye fritids- og friluftsstrategi har to overordnede mål: Flere borgere og turister skal være aktive i naturen, og flere borgere skal være aktive i et foreningsfællesskab.

- Faaborg-Midtfyn er allerede i dag kendt for smuk natur og for vores stærke fællesskaber og rige foreningsliv. De styrkepositioner skal vi udvikle, og her sætter den nye strategi retningen for de kommende års arbejde, lyder det fra Dansk Folkepartis Anne Møllegaard Mortensen, der er formand for kommunens Kultur- og Lokalsamfundsudvalg i pressemeddelelsen.

Venstres Søren Kristensen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, har også været med i udviklingen af strategien.

- Det er ikke nok, at vi bare har en overordnet vision. Derfor indeholder strategien også en række konkrete mål og delmål, så vi frem mod 2026 løbende kan holde øje med udviklingen og sikre os, at vi er på rette vej, siger han i kommunens pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce