Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bækmarks afløser på plads: Faaborg-Midtfyn Kommune har fået ny kommunaldirektør

Helle Vibeke Carstensen er ny kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Foto: Hung Tien Vu
Helle Vibeke Carstensen, som også har været konstitueret, bliver kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-midtfyn: Blandt flere stærke kandidater valgte et enstemmigt ansættelsesudvalg at indstille direktør Helle Vibeke Carstensen til stillingen som ny kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Den har kommunalbestyrelsen fulgt på et ekstraordinært møde, som netop er slut fredag morgen, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Helle Vibeke Carstensen har siden 1. august 2017 været direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune med ansvar for Arbejdsmarked samt By, Land og Kultur. Hun har solide erfaringer som offentlig leder og er i høj grad vant til at omsætte strategi og visioner til handlinger. Tidligere har hun bl.a. været organisationsudviklings­chef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune og henholdsvis innovationschef og kontorchef for Personale- og Organisationsudvikling i Skatteministeriet.

Borgmester Hans Stavnsager glæder sig over, at Helle Vibeke Carstensen bliver kommunens nye kommunaldirektør:

- Det har været vigtigt for os at få en kommunaldirektør, som er i stand til at skaffe opbakning til de mange planer, vi har for at skabe en positiv udvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det gælder i såvel organisationen som blandt borgere og andre samarbejdspartnere. Vi kender Helle Vibeke, og hun har et stærkt værdigrundlag, som svarer til de værdier, vi synes er vigtige. Det handler bl.a. om tillidsbaseret ledelse samt at have fokus på etik og ordentlighed i vores opgaveløsning.

Annonce

Samarbejde med borgerne

Borgmesteren tilføjer, at ansættelsesudvalget også har haft fokus på at finde en kommunaldirektør, der havde fokus på at styrke kommunens samarbejde med borgerne:

- Vores udviklingsstrategi er baseret på, at vi som kommune skal skabe udvikling sammen med borgerne. Derfor er det vigtigt, at vi som organisation bliver endnu bedre til at være i en konstruktiv og værdiskabende dialog med borgerne. Dette fokus har Helle Vibeke og så er det i den sammenhæng også positivt, at hun selv er en del af vores aktive lokalsamfund.

Det videre arbejde med udviklingsstrategien ligger i følge pressemeddelelsen også Helle Vibeke Carstensen meget på sinde:

- Vi er rigtig godt på vej med at realisere udviklingsstrategien. Det er bl.a. kommunalbestyrelsens beslutning om investeringer i Årslev et tydeligt tegn på. Jeg er optaget af, at vi også kommer godt på vej med de ting, vi ikke er nået så langt med. Det gælder bl.a. vores ønske om at komme tættere på borgere og virksomheder. Jeg glæder mig til samtaler og samarbejde med engagerede borgere, lokalsamfund, virksomheder, foreninger mv., så vi sammen kan skabe det bedste sted.

Helle Vibeke Carstensen tiltræder formelt i stillingen som kommunaldirektør den 1. februar 2020.

Helle Vibeke Carstensen har været konstitueret i stillingen som kommunaldirektør, siden Helene Bækmark fratrådte 1. oktober 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce