Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd sætter fokus på klima: - Kunderne efterspørger grønne løsninger

Johnny Poulsen er formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. Han er desuden ejer af Ryslinge Tagdækning, hvor han selv har lavet klimavenlige initiativer. Foto: Kurt Rasmussen
Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd vil hjælpe virksomheder med den grønne omstilling. Det sker gennem en række netværksmåder, der skal give inspiration til, hvordan det lokale erhvervsliv kan gøre mere for klimaet. Det er en god forretning at være bæredygtig, for det er et marked i vækst, siger erhvervsrådsformand.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Virksomheder bliver nødt til at tage del i den grønne omstilling. Ikke bare fordi vi alle sammen skal bidrage - for det skal vi - men også fordi det simpelthen er en god forretning. Sådan lyder meldingen fra Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, der i 2020 vil sætte fokus på, hvordan det lokale erhvervsliv kan blive mere bæredygtigt.

- Den grønne omstilling er kommet for at blive, og det påvirker os alle. Det er stensikkert. Så virksomhederne kan lige så godt gå udviklingen i møde, for kunderne efterspørger grønne løsninger i stigende grad, siger erhvervsrådsformand Johnny Hansen, der selv har taget klimakampen op i sin virksomhed, Ryslinge Tagdækning:

- Vi har en ordning, hvor vi genanvender tagpap. Det er ikke noget, vi tjener penge på nu og her - tværtimod - men på sigt vil det være en god forretning, fordi vi kan bruge det i vores markedsføring.

Det er den tankegang, der skal udbredes til resten af erhvervslivet i kommunen. Derfor har man en række netværksmøder i støbeskeen, som skal give inspiration til, hvordan man kan tænke bæredygtighed ind i hverdagen. Det første var 4. februar, hvor professor emeritus Steen Hildebrandt holdt oplæg om FN's verdensmål på Thaisen Hus i Hillerslev. Det næste møde bliver den 15. april - samme sted - hvor en klimakonsulent vil fortælle om bæredygtighed på et mere praktisk niveau, så virksomhederne kan få nogle konkrete idéer til, hvordan man kan blive "grønnere".

- Det handler om at så et frø ude hos virksomhederne. Så kan det være, at der går et halvt eller et helt år, før man begynder at indføre konkrete klimatiltag, men så har vi i hvert fald sat gang i processen, siger Johnny Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce